FHKC: Khalida Jarrar ile Dayanışma Çağrısı

a0-1760

2 Nisan’da İsrail tarafından kaçırılan Khalida Jarar, elinde Eriha’dan sürgün edildiğini ilan eden belgeyi tutarken. Jarar, İsrail’in çıkardığı bu karara meydan okumuştu.

 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin (FHKC) yaptığı aşağıdaki 5 Nisan tarihli açıklama, Fight Back News tarafından dolaşıma sokulmuştur.

İdari gözaltı emri Khalida Jarrar’ın muhalif duruşunu sarsamaz.

Filistinli lider ve Filistin Yasama Meclisi üyesi Khalida Jarrar’a karşı işgalci İsrail devleti tarafından altı aydır idari gözaltı uygulanmaktadır.  FHKC, ırkçı ve faşist devletin saldırılarının Jarar’ın işgalcilere karşı olan direncini, meydan okuma gücünü, savaşçı kimliğini ve kararlı duruşunu hiçbir şekilde zayıflatamayacağından emindir. Tıpkı işgale rağmen tutuklamalara ve sınır dışılara direnen Filistin halkı gibi, Eriha şehriden sürgün edilmesi kararına meydan okuyan Jarar da büyük bir metanet örneğidir.

FHKC, Jarrar’la dayanışmak için geniş bir kampanya çağrısı yapmakta; Jarar’ın serbest bırakılması adına tüm Filistin resmî kurumlarını, siyasi ve diplomatik olarak acilen sorumluluklarını yerine getirmeye çağırmaktadır.

Kaynak: http://www.fightbacknews.org/2015/4/11/pflp-urges-solidarity-imprisoned-palestinian-leader-khalida-jarrar

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.