FARC, ELN’nin 5. Kongresi’ni Selamladı

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“ile, sosyalizm için uzun yürütüşte düşen savaşçıların ve halk önderlerinin kanından ilham alan manevî güç ile Ulusal Kurtuluş Ordusu’nun (ELN) elli yıllık istikrarlı ve boyun eğmez mücadelesi için bir “Viva!” çekiyor ve yan yana isyan ve halk birliğini, ‘ül…”

Kolombiya Ormanları, 8 Ocak, 2015

“Ancak sömürünün, sefaletin ve şiddetin kırbacını sırtlarında hissetmiş olan halkımız ayağa kalkıyor ve savaşmaya hazır.”

Simacota, 7 Ocak, 1965

FARC, ELN’nin 5. Kongresi’ni selamlar,

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC), Ulusal Kurtuluş Ordusu’nun (ELN) aylarca süren hazırlık ve tartışmalardan sonra başarıyla tamamlanan Beşinci Kongre’sini sevinçle karşılamaktadır.

Ayrıca, gelecekteki yaşam ve dünyada adalet için umut dolu kalplerimizle, ELN gerilla savaşçılarını Yeni Kolombiya’yı kurmak adına yarım yüzyıl süren yoğun anti-kapitalist ve anti-emperyalist devrimci faaliyetlerindeki başarılarından dolayı yoldaşlığın sıcak selâmıyla kucaklıyor, tebrik ediyoruz.

Hatıralarımızda Simacota**Simacota, ELN’nin 7 Ocak,1965 günü ilk saldırısını düzenleyerek ele geçirip, geçici kontrol sağladığı ve ilk siyasi programı olan “Simacota Manifestosu’nu” açıkladığı kasabadır./** ile, sosyalizm için uzun yürütüşte düşen savaşçıların ve halk önderlerinin kanından ilham alan manevî güç ile Ulusal Kurtuluş Ordusu’nun (ELN) elli yıllık istikrarlı ve boyun eğmez mücadelesi için bir “Viva!” çekiyor ve yan yana isyan ve halk birliğini, ‘ülkeyi yeni istikametlere götürmek için, idealleri, deneyimleri ve güçleri birleştirerek’ oluşturmaya hazır bir şekilde, elimizi mücadele içerisindeki kardeşlerimize uzatıyoruz.

Adalet, demokrasi ve eşitlik sağlayacak dönüşümlerle başlayarak; yeni, egemen ve barışçıl Kolombiya’yı inşa etmek için, herhangi bir şüphe olmaksızın bizi birleştiren şeylere odaklanmak temel bir adımdır. Bize güvenebilirsiniz.

Sizler gibi biz de, silahlı ayaklanmanın ekonomik ve toplumsal sebeplerinin hâlâ ortada olduğu ve derinleşmiş olduğu gerçeğinin yanı sıra, elli yıl önce kapalı olan siyasi katılımın yasal yollarının da hâlen kapalı olduğunu düşünüyoruz. O zamanlardan bu yana, hükümette ve devlette değişmeye, halkı eşitsizliğin ve sefaletin ağırlığından kurtarmaya ve bize, silahların artık gerekli olmayacağı sonucuna varmamızı sağlayacak sebepleri vermeye yönelik isteklilik görmeyi umarak, ilkesel olarak vatanımızın kan kaybetmesinin önüne geçebilmek adına barışçıl alternatifler aramaya devam etmekteyiz.

Er ya da geç bizi, herkes için Kolombiya’ya, barış içerisinde bir Kolombiya’ya götürecek aynı yolları izlemek en büyük dileğimizdir.

Yaşasın 50. kuruluş yıldönümündeki ELN’nin Beşinci Kongre’si!
Birlik, yaşam ve barış için, başaracağız!
FARC-EP Merkezî Üst Komuta Sekretaryası

farc-y-eln

Kaynak: http://farc-epeace.org/index.php/communiques/communiques-central-high-command/item/633-farc-salutes-the-v-congress-of-the-eln.html

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.