Brezilya: Binlerce Kişi Olimpiyatları Boykot Etmeye Çağırdı

6 Temmuz'da Rio de Janeiro'da Olimpiyatlara karşı düzenlenen gösteriden bir kare. Fotoğraf: Silvia Izquierdo / AP

6 Temmuz’da Rio de Janeiro’da Olimpiyatlara karşı düzenlenen gösteriden bir kare. Fotoğraf: Silvia Izquierdo / AP

6 Temmuz Çarşamba günü Rio de Janeiro’da sokağa çıkan binlerce kişi kamu hizmetlerine daha fazla yatırım yapılması için 5 – 30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan Olimpiyatları boykot etme çağrısı yaptı.

Üç aydır grevde olan öğretmenlerin başını çektiği eylemde öğretmenler, iflasın eşiğine gelerek 870 milyon dolar borç alan hükümetin maaşlarını ödemesi talebiyle şehrin ana yollarını trafiğe kestiler.

Edson Cunha adlı 41 yıllık öğretmen “Hükümet eğitim ve sağlık için bütçe yok diyor fakat Olimpiyatlara bütçe var. Bu çok saçma! Bizim sokaklarda olmamızın ve haklarımız için mücadele etmemizin gerçek sebebi budur,” dedi.

Anarşist gruplar da eylemde “boykot” pankartı açtılar ve “olimpiyatları boykot et” yazılı çıkartmalar yapıştırdılar. Eylemde geçici hükümet ve geçici başkan Temer de hedef alındı.

2013 Yılının Haziran ayında, Dünya Kupası sırasında, zamlanan toplu taşıma ücretlerine karşı öğrenci protestoları başlamış ve ülke daha iyi kamu hizmetleri talebiyle yükselen gosterilerle sarsılmıştı.

Kaynak: http://www.lemonde.fr/ameriques/article/2016/07/07/bresil-manifestation-a-rio-contre-les-jeux-olympiques_4965168_3222.html
Etiketler: , ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.