Belucistan: Bohan’da Pakistan Ordusunun Saldırıları Devam Ediyor

beluci

Pakistan ordusu ve PAF geçen hafta Bolan ve Sibbi’nin çeşitli bölgelerinde gelişigüzel askeri operasyonlar başlattı.

Jaladi, Saangaan, Sinjawal ve diğer bölgelere geçen haftadan beri devam eden askeri operasyonlar sırasında bölgede yaşayan düzinelerce Beluci’nin tutuklandığı veya gözaltında kaybedildiği söyleniyor…

Perşembe sabahı helikopter ve askeri araçlardan oluşan bir birlik adı geçen bölgelere ulaşarak büyük bir askeri operasyon başlamıştı. Pakistan güçleri, bölgedeki tüm nüfusu rehin alarak bölgeye giriş ve çıkışı birçok noktada kapatmıştı.

Bombardımanla ilgili olarak bölgeden gelen raporlar uzun menzilli füzelerle ateş edildiği ve evlerin yağmalandığı yönünde. Pakistan devlet güçlerinin bölgedeki köylülerin tek gelir kaynağı olan tarlaları ateşe verdiği de gelen bilgiler arasında.

Bu arada Beluci Kurtuluş Ordusu (BLA) sözcüsü Meerak Baloch yaptığı açıklamada Beluci Halkını uyararak “Bolan ve Sibbi gibi pek çok bölgede düzenlenen operasyonlarda Pakistan askerinin yollarda çukurlar açarak ilerlediğini” söyledi. Ayrıca “Pakistan güçleri Jaladi, Saangaan ve Sinjawal ve diğer alanlarda ki sivil halka geçtiğimiz beş gün boyunca ağır silahlar ve uzun menzilli füzelerle saldırdı” dedi.

BLA, “Beluci Kurtuluş Ordusu savaşçılarının operasyona çıkan Pakistan Ordusu’na saldırıları sırasında farklı yerlerdeki en az dört askerin öldüğü çok sayıda askerinde yaralandığını” açıkladı.

Meerak Baloch, Beluci savaşçıları ile yaşanan çatışmalardan sonra Pakistan kuvvetlerinin sivil halka uzun menzilli füzeler ile ateş etmeye başladığını belirterek “masum Beluci halkının bu [füze] saldırılarda öldürüldüğünden korkuluyor” dedi. “Beluci köylülerini ve göçebelerini uyararak bombardıman edilen bölgelerde uyanık olmalarını ve Pakistan Ordusunun operasyonlarından sakınmalarını” istedi. “Kayıpları maksimize etmeye çalışan korkak Pakistan ordusunun olası saldırılarına karşı bölge halkı uyanık olmalı,” dedi.

Ayrı Pakistan Ordusu Mashay bölgesinde Beluci militanlarına karşı operasyon yapmadan önce bölgeyi boşaltmak ve askeri planlarını devreye sokmak için Çarşamba günü Belucistan halkını uyaran  broşürler dağıttı.

Kaynak: http://balochwarna.com/2015/09/24/balochistan-pakistan-army-offensives-continue-in-bolan-from-past-one-week/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.