Bahreyn: Politik Tutsaklar İçin Verilen İdam Kararına Karşı Barikatlarda Direniş

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“kıvılcımlanan halk ayaklanmasından beri neredeyse her gün Bahreyn sokaklarında barikat ateşi yanmaya devam ediyor. Rejimin saldırılarında onlarca insan hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı. Hükümet karşıtı gösterilerde tutuklanan 3.500’den fazla politik tutsağın işkence …”

Geçtiğimiz Pazar günü (4 Aralık), Mayıs ayında bir polisin ölümü ile sonuçlanan olaylardan yargılanan üç kişi mahkemece ölüm cezasına çarptırıldı. Mahkeme aynı dava ile bağlantılı olarak yedi kişiye daha ömür boyu hapis cezası verirken sekiz kişiyi de vatandaşlıktan çıkardı. Ayrıca, ‘terörist’ olmakla suçlanan dört kişiyi ömür boyu hapis cezasına çarptırdı, altı kişi de 15 yıla mahkum edildi.

14 Şubat 2011’de**https://isyandan.org/makaleler/arap-baharinin-gozden-kacan-ulkesi-bahreyn//**kıvılcımlanan halk ayaklanmasından beri neredeyse her gün Bahreyn sokaklarında barikat ateşi yanmaya devam ediyor. Rejimin saldırılarında onlarca insan hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı. Hükümet karşıtı gösterilerde tutuklanan 3.500’den fazla politik tutsağın işkence gördüğü rapor edildi.

Şii muhalefet, el-Vifak partisi lideri Şeyh Ali Salman, Vaad lideri solcu İbrahim Şerif, Zainab al-Khawaja, Nabeel Rajab ve daha bir çok insan hakları savunucusu, eylemci, muhalif tutuklandı.**https://isyandan.org/haberler/bahreyn-rejim-muhalefet-ve-eylemciler-uzerindeki-baskilari-artiriyor//**

Mahkemenin Pazar günü verdiği idam kararının ardından başkent Manama’da devrimci gençler sokağa çıktılar ve idam kararını protesto için barikatları ateşe verdiler.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.