Azavad Hareketleri Koordinasyonu (CMA): Léré Çatışmaları Üzerine Bildiri

MNLA_Logo

Barış ve ateşkes halinde olan askeri güçlerimiz ile düşman güçler arasında, 29 Nisan 2015’te gerçekleşen Léré çatışmaları sonucu ortaya çıkan durum neticesinde, Azavad Hareketleri Koordinasyonu (CMA), Mali Hükümeti ve hükümetin Ménaka’daki milisleri tarafından ateşkesin ihlal edilmesine, 27 Nisan 2015 tarihli 7 numaralı bildiriye uygun olarak ve Azavad’ın sivil nüfusunu korumak amacıyla, meşru bir misilleme eylemiyle karşılık vereceğini kamuoyuna duyurur.

Bu meşru savunmanın hiçbir şekilde yeni jeo-stratejik konumlar elegeçirme gibi bir amaç gütmediğini hatırlatırız. Bu sebeple de çatışmalar sonucunda güçlerimiz Léré’den kesin olarak geri çekilmiştir. Bu gelişmeler sonucunda , düşman bir düzine tutsak vermiş, birçok askerini ve milisini kaybetmiş, ele geçirdikleri yerlerden kovulmuş ve bir miktar önemli askeri mühimmatını ve aracını kaybetmiştir.

Ateşkes halindeyken yapılan bu düşmanca taarruza ve saldırganlığa misillememiz Mali’deki iktidara bir mesaj olacaktır. Öyle ki bizim için tüm bu olaylardaki tek sorumlu Mali Hükümeti’nin desteğiyle savaşan, tıbbi bakım gören ve hükümetin askeri takviyelerinden yararlanan hükümet yanlısı milislerdir.

Şimdilik, tüm provokasyonlara ve gösterilmiş düşmanca davranışlara rağmen bizim tutumumuz değişmemiştir. Biz, Azavad ve Mali Hükümeti’ni karşı karşıya getiren çatışmada müzakere ve diyalog yoluyla geliştirilebilecek bütünlüklü ve kesin bir çözümden yanayız.

29 Nisan 2015

Azavad Hareketleri Koordinasyonu (CMA)’nun İletişim Komisyonu Adına

Mossa Ag Attaher

 

Kaynak : http://mnlamov.net/actualites/435-cma-communique-n-8-04-2015-cma.html

Hiç Yorum Yapılmamış

  1. Pingback: Toprakları Parçalanmış Direnen Halklar: Kürtler, Beluciler, Tuaregler, Mapuçeler

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.