Anonymous’dan Halka Çağrı: Facebook’tan Daha İyi Bir Sosyal-Ağ

Anonymous hareketinin sembolü, Bir Guy Fawkes maskesi, | Fotoğraf: Reuters

Anonymous hareketinin sembolü, Bir Guy Fawkes maskesi, | Fotoğraf: Reuters

Tüm yeni girişimler arasında, mahremiyete saygılı Minds, Facebook’a alternatif olarak Anonymous’un desteğini aldı.

Hacker kollektifi Anonymous, Facebook’ta bu hafta bir çağrı yayınlayarak insanları yeni mahremiyet odaklı sosyal bir ağ olan Minds’ı inşa etmeye yardımcı olmaya çağırdı. Minds Pazartesi günü resmi olarak başladı. Özellikle, başkaları arasında şifreli özel mesajlaşma imkanı sunan bu radikal sosyal ağ ile Facebook’un tartışmalı uygulamalarından farklılaşan politikalar hedefleniyor.

https://www.facebook.com/362231420471759/photos/a.362269433801291.103621.362231420471759/1086073281420899/?type=1

Wired’in bildirdiğine göre bu sosyal ağ, Bill Ottman ve Lori Fena dahil olmak üzere uzun bir arka planı olan online-özgürlük aktivizm insanları tarafından kuruldu. Üstelik Minds sadece bir sosyal ağ demek değil o aynı zamanda kullanıcıların değişiklik yapabileceği ve platformun kendisini tartışacağı özgür ve açık- kaynak kodlu bir alan.

Minds ekibinden Wired, “Biz, sosyal ağ ve mobil uygulamaları olan dijital bir marka için özgür ve açık kaynak kodlu bir platform başlattık. Bizim kendimizin de kullandığı bir sosyal ağ var. Bu ise sosyal ağların bir araya geldiği küresel bir ağdır” diyor.

Ve ekliyor “Her cep oyu için, yorum, hatırlatma, darbe indirme ve yüklediğinde puan kazan gibi seçtiğiniz yazıların görünümlerini değiştirebilirsiniz. Herkesin sesini veren yeni bir web pradigması var. Bu paradigmada, en aktif üyeleri kazanacak daha çok kontrollü iletişim sağlayacak Facebook’tan oldukça farklı bir de-Mystified algoritma bulunuyor.”

Facebook’un devletlerin gizli denetçisi gibi faaliyet göstermesi kullanıcıların öfkesini artırıyor. Belçika devleti sosyal medya devinin Avrupa ülkelerinin online gizlilik yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Pazartesi günü sosyal ağlara karşı dava açtı.

Kaynak: http://www.telesurtv.net/english/news/Anonymous-Calls-on-Public-to-Help-Build-a-Better-Facebook-20150617-0050.html
Etiketler:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.