Anonymous Kanada Hükümetinin Gizli Sırlarını Açıklamaya Başladı

anonymous-1024x1024

Hacker grup Anonymous Kanada hükümetinin istihbarat altyapısını ortaya döken bir belge yayınlandı ve bir protestocunun ölümünden sorumlu olan British Columbia’lı polis tutuklanana kadar da belgeleri basına sızdırmaya devam edeceğini açıkladı.

Kanada’nın yurtdışında ki casusluk faaliyetlerinin gizli detaylarını içeren belge “gelişmekte olan ülkeler ve / veya çatışmaların yaşandığı yerlerde yer alan” pek çok istihbarat merkezinin bulunduğunu ve yabancı istasyonların hepsinin aktif olduğunu gösteriyor.

Kanada hükümeti henüz belgelerin doğruluğunu onaylayan bir açıklama yapmadı.

Gizli belge ile birlikte yayımlanan bir videoda Ottawa’da Amerikan Hükümeti casusluk birimi olduğu ve Washington’un Keystone boru hattı önerisini ortadan kaldırmasına yönelik misilleme yapmak için söz verildiği görülüyor. Eğer doğru ise gerçekten vahim.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi’nin (RCMP) Temmuz ayında yapılan barışçıl bir gösteride James McIntyre’yi öldürmesinden sonra Anonymous Kanada hükümetine baskı uygulamaya başlamıştı.

Pazartesi akşamı bir grup tarafından yayınlanan belgede, yabancı üslerde ki güvenlik teknolojisini yükseltmek için Kanada Güvenlik İstihbarat Servisi’nin (CSIS) fon talep ettiği de iddia ediliyor.

Bakanlık sözcüsü Jeremy Laurin, “Sızdırılan belgelerle ilgili yorumumuz yok ve bu durumu yakından izlemeye devam ediyoruz,” dedi.

Kanada halkı belgeler yayınlanmadan önce Kanada’nın Londra, Paris, Washington, ve Afganistan’da sadece 4 üssünün var olduğunu sanıyordu. Şubat 2014 tarihli belgeye göre, gerçekte 25’ten fazla büro, 70 personel ve yılda 22.500 mesajın ki bu rakamlara Washington istasyonu ile yapılan yoğun yazışmalar dahil değildir değerlendirildiği görülüyor

CSIS ‘altyapısını modernize etmek için önerilen rakam 20 milyon Kanada doları. Modernize sistemi için CSIS pilot bölge seçilmiş, burada uygulama yapıldıktan sonra sırada diğer 25 üssün modernize edilmesi düşünülüyor.

Anonymous’un temmuz ayında yayınladığı basın açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz…

Kaynak: https://news.vice.com/article/anonymous-vows-to-keep-leaking-canadian-spy-secrets-over-police-shooting sitesinden özetlenmiştir.
Etiketler: , ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.