Almanya: İşgal Evi İçin Binlerce Kişi Polisle Çatıştı

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Rigaer Sokağı buluşma noktası dışına üzerinde “Siz tüm şehri sattınız” yazılı bir pankart asıldı. Eyleme katılan solcu militanlar kaşıklarla tencerelere vurarak dışarıdaki polisler için “Domuzları Rigaer’den çıkarın” diye slogan attılar. Polisin pro…”

0,,19390697_303,00

Berlin’in Friedrichshain semtinde, Cumartesi akşamı bir araya gelen 2 bin (farklı kaynaklarda 7 bin olarak gösteriliyor) solcu militan işgal evinin polis tarafından tahliye edilmesine karşılık devasa bir protesto gösterisi düzenlediler.

Tahliye edilen işgal evi için “Kalplerimizdeki ateşi her gece sokaklara taşıyalım” şiarı ile Kara Temmuz çağrısı yapılmıştı.**https://isyandan.org/haberler/almanya-bosaltilan-isgal-evi-rigaer-94-ile-dayanisma-icin-kara-temmuz-cagrisi//**

0,,19390698_401,00

Rigaer Sokağı buluşma noktası dışına üzerinde “Siz tüm şehri sattınız” yazılı bir pankart asıldı. Eyleme katılan solcu militanlar kaşıklarla tencerelere vurarak dışarıdaki polisler için “Domuzları Rigaer’den çıkarın” diye slogan attılar.

Polisin protesto gösterisine gaz bombalarıyla saldırması üzerine göstericilerle polis arasında çatışma çıktı. Solcu militanların polis saldırısına taş, şişe ve havai fişekle karşılık verdiği çatışmada polis otoları ve bir dizi mağazanın camları da tahrip edildi. Friedrichshain ve Kreuzberg semtlerindeki çatışmalar gece boyunca devam ederken polis birkaç militanı gözaltına aldı.

Kaynak: Bu haber https://www.rt.com/news/350446-germany-berlin-leftist-riot/ sitesinden derlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.