ABD: #FightFor15 Hareketi’nden Bir Günlük Genel Grev

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Hareket 4 yıl önce 200 işçi ile New York’ta greve çıktığı o günden bu yana binlerce işçiyi örgütledi. Geçtiğimiz Salı günü sadece Chicago O’Hare havaalanında 500 işçi grevdeydi. Hareketin örgütleyicilerinden, kendisi de bir fast food işçisi olan Terrence Wise bu grevin…”

29 Kasım Genel Grevi, #FightFor15, San Diego, ABD

29 Kasım Salı günü, New York, Chicago, Kansas City ve Los Angeles başta olmak üzere 340 şehirde işçiler asgari ücret mücadelesi için bir günlük grev yaptı.

29 Kasım 2016, #FightFor15 Hareketi’nin ilk büyük grevinin dördüncü yıl dönümüydü.**https://isyandan.org/diger/abd-fightfor15-hareketi-340-sehirde-is-birakma-eylemi-orgutluyor//**Hareket 4 yıl önce 200 işçi ile New York’ta greve çıktığı o günden bu yana binlerce işçiyi örgütledi. Geçtiğimiz Salı günü sadece Chicago O’Hare havaalanında 500 işçi grevdeydi.

Hareketin örgütleyicilerinden, kendisi de bir fast food işçisi olan Terrence Wise bu grevin başkan kim seçilirse seçilsin mücadelenin artarak devam edeceği mesajını vermek adına önemli olduğunu vurguluyor.

#FightFor15 hareketi, kayıt dışı göçmenler, Black Lives Matter, çevre ve yerli hareketleri ile birlikte ülkedeki en önemli toplumsal hareketler arasında yerini aldı ve zamanla fast food işçilerinin yanı sıra, ev ve çocuk bakımında çalışan işçileri, havaalanı işçilerini ve kadrosuz çalışan eğitim emekçilerini de örgütlemeyi başardı. Hareketin baskısı ile Seattle, San Francisco ve Los Angeles’ta saatlik asgari ücret 15 dolara yükseltildi.

Hareket, göçmen, yerli halklarından, Siyah, Latin, Asya kökenli işçilerin, kadın ve LGBTI işçilerin eşitlik mücadelesini de ortaklaştırıyor. McDonald’s zincirinde çalışan Richard Eiker asgari ücret mücadelesinin herkes için gerekli olduğunu söylüyor. Sadece New York’ta en az 24 kişinin gözaltına alındığı belirtilirken hareketin internet sayfasında farklı kentlerde kararlılıkla sürdürülen grevin haberleri paylaşıldı.

Haber: isyandan.org
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.