ABD: Ayrımcı Yasaları Protesto Eden LGBTİ Eylemcileri Gözaltında

15598683-1459184223-646x485

Vali Pat McCrory’un Çarşamba gecesi ayrımcılık yasa tasarısını imzalamasından sonra Perşembe akşamı Raleigh’ye gelen protestocular Kuzey Blount Sokak’ta bulunan valilik binasının önündeki yolu kestiler.

Polisin Hillsborough yolunu trafiğe kesen ve birbirine zincirle bağlanan protestocuları dağıtmak istemesi üzerine yaşanan tartışma sonucu, 5 protestocu polis tarafından alıkonularak Wake Country Gözaltı Merkezi’ne götürüldü.

Gözaltına alınan 5 protestocu ifadelerini mahkemeye yazılı olarak vermeleri şartıyla Pazartesi (28.03.2016) günü serbest bırakıldılar.

Yeni kanun, eyalet çapında konaklama ve istihdam konularında ayrımcılık yasağı ilkesini LGBTİ bireyleri hariç tutarak ve Kuzey Carolina kentleri ve kasabalarında sıkı kurallara bağlayarak, yasaklıyor.

Transseksüel Yasaları Merkezi’nden Micky Bee, “Bu insanlar kızgın ve üzgün çünkü onlar demokratik sürecin dışında bırakıldı,” dedi.

Bee ayrıca “Bizim topluluğumuz güçlü ve esnektir. Bize uygun çözümler üretilsin istiyoruz. Bu yapılanlar nefret ve bağnazlıktır,” dedi.

Yasaya karşıt olanlar yasanın LGBTİ bireyler için diğer pek çok ayrımcılık korumasını ortadan kaldıracağını söylüyorlar.

Kaynak: Bu haber için http://www.wral.com/protesters-block-traffic-in-downtown-raleigh/15598680/ sitesinden faydalanılmıştır.
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.