Paraguay: EPP Tutsak Mennoniteleri Devrim Vergisi Karşılığında Serbest Bıraktı

Paraguay Halk Ordusu (EPP) faaliyet gösterdiği alanlarda yerleşimci işgalci olarak bulunan Mennonite topluluklarına karşı sürdürdüğü mücadele sırasında beş ay önce tutsak aldığı iki Mennonite topluluğu üyesini talep edilen devrim vergisinin ödenmesi ve bölgede yaşayan yoksul halkın ihtiyaçlarının karşılanması karşılığında serbest bıraktı.

 

Bernhard Blatz ve Franz Hiebert’in ailelerinin 750 bin  ve 500 bin dolar devrim vergisi ödemelerinden sonra kırsal alanda traktör kullanan bir çiftçi tarafından bulundular.

EPP, 20.yy ilk yarısından itibaren Paraguay’a yerleşen Mennonite topluluklarını yerleşimci/işgalci olarak görmekte ve mücadelenin hedefleri arasına almaktadır. Son yıllarda Meksika’da yaşanan devlet-mafya-sermaye ilişkili şiddet döngüsünden kaçan Meksika kökenli Mennoniteler de Paraguay’a yerleşmektedir. Serbest bırakılan tutsaklardan biri Meksika kökenli Mennonite’ydi.

EPP, devrimci faaliyete başladığı 2008 yılından beri 21 asker, 13 polis ve 27 paramiliter/işbirlikçiyi ölümle cezalandırdı.

Kaynak: http://www.bbc.com/news/world-latin-america-42945657 linkinden yararlanılarak düzenlenmiştir.

 

 

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.