Paraguay: EPP 8 Askeri Öldürdü, Silah ve Cephanelere El Koydu

epp

Paraguay Halk Ordusu (EPP) kendisine karşı operasyona hazırlanan Paraguay Ordusu Ortak Görev Gücünü Concepcion yakınlarında pusuya düşürdü. Yol kenarına döşenen patlayıcının patlatılmasından sonra cephane ve silah taşıyan askeri araca ateş açan EPP gerillaları, 8 askeri öldürüp askeri araçtaki silah ve cephaneleri de alarak olay yerinden uzaklaştılar.

Gerillanın karşı operasyona hazırlanan orduya yönelik saldırısının Kolombiya’da FARC ile Devlet arasında imzalanan anlaşmanın hemen ardından gelmesi Paraguay’da şok yarattı. Devlet başkanı terörün kökünü kazıyacağız söylemi ile bölgeyi ziyaret etti.

EPP’nin faaliyet yürüttüğü bölge uzun yıllardır yoksul köylülerin yaşam ve toprak mücadelesi verdiği bir bölgeydi. Köylülerin yürüttüğü mücadeleye devlet terörü ile cevap verilmesi üzerine 2005 yılında kurulan EPP, Kolombiya’daki FARC’dan esinlendi. FARC ise 1964 yılında, Kolombiya devletinin 50’lerde köylülere dayattığı “Şiddet” döneminde ortaya çıkan öz savunma örgütlenmelerinin daha sistematik bir örgütlenme aşamasına geçmesi ile kurulmuştu.

Halen EPP’in elinde bir polis ve iki menonite topluluğu üyesi tutsak bulunmaktadır.

Haber: isyandan.org

Bir Yorum

  1. Pingback: Paraguay: EPP Beş Bildiriyle Yeniden Göründü

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.