Arjantin: Mapuçeler İki İş Makinasını Ateşe Verdi

mapuçe

Yerli Mapuçe Halkının hakları için mücadele eden Mapuçe Ata toprakları Direnişi (RAM) hareketi Arjantin’in Rio Negro ilinde, Forbes dergisine göre dünyanın en zengin 300 iş adamı arasında bulunan Joseps Lewis adlı İngiliz iş adamına ait olan iki iş makinasını ateşe verdi.

Eylem yerinde bırakılan bildiride “Mayıs ayında Arjantin ve Şili hükümetlerinin işbirliği ile Şili’de tutuklanan Faconda Jones Huala’nın serbest bırakılması, madencilik, baraj inşaat ve petrol şirketlerinin Patagonya’dan çekilmesi ve Mapuçe halkına yönelik baskılara son verilmesi” talepleri yer aldı.

Arjantin topraklarının % 6’sı yabancı maden, petrol ve hidroelektrik santrali inşa eden yabancı şirketlere verilmiş durumdadır.

RAM, Mapuçe Halkının topraklarına yapılacak bütün madencilik, petrol ve baraj inşaatlarının yasaklandığını ve buraya malzeme taşıyan bütün kamyonların hedeflerinde olduğunu kamuoyuna açıklamıştı.

Mapuçe Halkı, Şili ve Arjantin’de kendi kaderini tayin hakkı mücadelesini sürdürüyor.

Kaynak: http://www.bubblear.com/mapuche-group-burns-machinery-to-demand-land-be-returned-to-community/ sitesinden özetlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.