Haberler

Hindistan: Kadın Çiftçiler Eylemde Ön Saflarda

Hindistan: Kadın Çiftçiler Eylemde Ön Saflarda

Haberler 28.01.2021 - 07:00

54 yaşındaki çiftçi Ravinder Pal Kaur ilk defa Lohri zamanı (Pencap’taki ailesinin uğur getirdiğine inandığı kış halk festivali) evinden uzakta olmasına rağmen  hiç pişman değil. Kaur “50 gündür Singhu sınırında binlerce çiftçi ile birlikte “üç yeni çiftçilik yasasını” – Çiftçilerin Ürün Ticareti ve Ticaret Yasası, Fiyat Güvencesi ve Çiftlik HizmetleriDevam »

Özbekistan: İşten Çıkarmalara Karşı Rafineri İşçileri Direnişte

Özbekistan: İşten Çıkarmalara Karşı Rafineri İşçileri Direnişte

Haberler 21.01.2021 - 13:21

Özbekistan’ın doğusunda bir petrol rafinerisindeki işten çıkarma planlarına karşı 10 Ocak’tan beri grevde olan işçiler tesisin 2017 yılında devlet petrol ve gaz şirketi Özbekneftegaz ve Rus Gazprom tarafından kurulan ortak girişim Jizzakh Petroleum’un yönetimine girmesiyle sorunun başladığını söylüyorlar . Grevci işçiler “Bize yardım edin”, “Bize iş verin” ve “Bize petrolDevam »

A protester kneels in front of a burning barricade with a copy of the Haitian Constitution during a demonstration demanding the resignation of President Jovenel Moise, in Port-au-Prince, Haiti, Friday, Jan. 15, 2021. Moise has one more year in power, but a growing groundswell of opposition is organizing protests and demanding he resign next month amid spiraling crime, a crumbling economy and approval of what critics say are illegal presidential decrees and unconstitutional moves, worrying many that Moïse is amassing too much power as he enters his second year of rule by decree. (AP Photo / Joseph Odelyn)

Haiti: Halk Hareketi 2020 Kasım Direnişinden Sonra Yine Sokaklarda

Haberler 18.01.2021 - 07:00

Haiti’nin Port-au-Prince, Cap-Haitien, Jacmel, Saint-Marc ve Gonaives’deki Devlet başkanı Moise’nin istifasını ve seçimlerin yapılmasını isteyen binlerce kişi  kendilerine karşı saldırıya geçen polise karşı sokaklarda barikat kurdu,  taş atarak ve barikatlarda lastik yakarak direndi. Devlet Başkanı  Moise’nin Şubat ayında görev süresini uzatma ve  yetkilerini arttırma planına karşı Demokratik ve Halk SektörleriDevam »

Peru: Sağlık Emekçileri Süresiz Grev İlan Etti

Peru: Sağlık Emekçileri Süresiz Grev İlan Etti

Haberler 15.01.2021 - 07:08

Peru’da sağlık emekçileri Covid-19 salgını sürecinde daha iyi çalışma koşulları, ücret, özel ikramiye ve sağlık bakanının istifası  talepleri ile ulusal ölçekte sağlık sektörünü kapsayan süresiz  genel grev ilan etti. Peru Tıp Federasyonu’nun aldığı karara Peru Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikası’da destek veriyor. Greve doktorlar, hemşireler, sosyal hizmet uzmanları, eczacılar veDevam »

Fotoğraf: AFP

Kolombiya: ELN’nin Güney Pasifik Bölgesinde Mafya İle Savaş Bilançosu

Haberler 14.01.2021 - 10:00

Ordu ile işbirliği içinde kendilerine karşı çıkan, satın alınmayı reddeden bütün halk önderlerinin ve insan hakları savunucularının ölümünden sorumlu olan mafya çeteleri  kokain ihracatı için kullandıkları Pasifik kıyılarına çok değer veriyorlar. Pasifik Okyanusu kıyısında faaliyet gösteren Ulusal Kurtuluş Ordusu Güneybatı Savaş Cephesi, 2020’nin son günlerinde mafya çetelerine yönelik bir diziDevam »

Tunus: UGTT Ülke Çapında Bölgesel Genel Grevlere Gafsa’dan Başladı

Tunus: UGTT Ülke Çapında Bölgesel Genel Grevlere Gafsa’dan Başladı

Haberler 11.01.2021 - 07:00

Tunus Genel İşçi Sendikası (UGTT) isdihdam, ücretlerin artması ve sosyal yardımlar yönünde hükümete ilettikleri talepleri  karşılanmayınca ülkenin bir çok bölgesinde bölgesel/kentsel genel grev kararı aldı. 7 Ocak’ta Gafsa’da hayata geçirilen ilk bölgesel genel grevi 12 Ocak’ta  doğu-orta Sfax bölgesinde, 26 Ocak’ta Tozeur’da yapılacak  genel grev izleyecek. Kasserine bölgesindeki bölgesel genelDevam »

Nepal: Biplav, Kiran, Rishiram Kattel, Aahuti; Stratejik Birleşik Cepheyi İnşa Et!

Nepal: Biplav, Kiran, Rishiram Kattel, Aahuti; Stratejik Birleşik Cepheyi İnşa Et!

Haberler 06.01.2021 - 07:00

  Basın Açıklaması Kurucu Meclis tarafından yazılan yeni anayasanın kabulünden sonra kurulan komprodor ve gerici parlementer sistem Nepal Halkı ve ulusu üzerinde sömürü, baskı ve ezmenin yeni bir biçimi olmuştur. Yeni anayasaya dayanarak kurulan KP Oli Hükümeti ulusal bağımsızlık,demokrasi ve halkın yaşam koşuları konusunda krizi daha da derinleştiren bir araçDevam »

El Salvador’da Kadın İşçiler Fabrikaya El Koydu: Ne Patrona Boyun Eğeriz Ne de Patriyarkaya

El Salvador’da Kadın İşçiler Fabrikaya El Koydu: Ne Patrona Boyun Eğeriz Ne de Patriyarkaya

Haberler 10.12.2020 - 07:00

El Salvador’da iflasını açıklayan Florenzi adlı maquila fabrikasına, patrondan haklarını alamayan kadın işçiler el koydu. Dört aydır fabrikada yaşayan 100’den fazla kadın, bu terk edilmiş tekstil fabrikasını feminist bir mücadele alanına dönüştürdü. El Salvador’daki Industrias Florenzi adlı maquila* fabrikası, artık bir maquila fabrikası değil. Sahipleri yıllarca sömürdükleri kadın işçilere haklarınıDevam »

Nepal: Siyasi Kriz Derinleşiyor, NKP(Maoist Merkez) Yasadışı İlan Edilen NKP İle Birleşme Kararı Aldı.

Nepal: Siyasi Kriz Derinleşiyor, NKP(Maoist Merkez) Yasadışı İlan Edilen NKP İle Birleşme Kararı Aldı.

Haberler 09.12.2020 - 07:00

Nepal’de COVİD-19’la mücadelede başarısız kalınması, yasadışı ilan edilen Nepal Komünist Partisi üzerinde artan baskı ve Nepal Komünist Partisi’nin[1]Nepalde hükümette olan NKP(Maoist Merkez) ve NKP(BML)’nin birleşmesiyle oluşan Nepal Komünist Partisi ile yasadışı ilan edilen Netra Bikram Chand önderliğindeki Nepal Komünist Partisi aynı adlandırmayı kullanmaktadırlar direnişi ülkedeki siyaseti etkilemeye ve biçimlendirmeye devamDevam »

İngiltere: Manchester’daki Kazanım Üniversitelerde Kira Grevi Direnişini Yaygınlaştırıyor

İngiltere: Manchester’daki Kazanım Üniversitelerde Kira Grevi Direnişini Yaygınlaştırıyor

Haberler 08.12.2020 - 07:00

Yaklaşık bir ay önce öğrenci yurtlarının etrafına bir gecede hiçbir bilgi verilmeden çit çekilmesi ile başlayan öğrenci direnişi çeşitli eylem biçimleri ile sürüyor. Öğrenciler yurtların etrafına çekilen çitleri sökerek direnişe başladılar.  Daha sonra “aşırı yüksek” kira ve koronavirüs salgını sırasında üniversitenin destek olmadığı gerekçesi ile 12 Kasım’da  Manchester Üniversitesi binasınıDevam »