Hayvan Özgürlüğü Mücadelesinden
Yüzlerce hayvan hakları savunucusu 23 Mayıs 2015’te Washington Üniversitesi (UW) kampüsünde ki 124 milyon dolarlık hayvan araştırma laboratuvarını protesto etmek için sokakları işgal etti..
25 Temmuz 2015’te dünyanın çeşitli yerlerinden gelen eylemciler hayvan zulmü ve kurtuluş yolu üzerine sembolik bir ışık yaktılar. 130 ülkeden gelen eylemciler hayvanlara zalimce davrandığı bilinen bir yerin önünde mavi tişörtlerini giyip, ellerine mumlar alarak fotoğraf çektirip facebook, twitter ve instagram hesaplarından paylaştılar.
Toplantıyı organize edenler, hayvan hakları grupları ve katılımcıların büyük bir kesimi “hayvanlara verilen sözlerin tutulması, onlara karşı uygulanan şiddetin deşifre edilmesini sürdürmek için dayanışma içinde olarak daha iyi bir dünyaya giden yolda bir ışık yakma ve direnme konusunda mutabakata vardıklarını” söylediler…
Hayvan kurtuluşu yolu uzun ve karanlıktır ama artık yola çıkılmıştır.
7 Eylül 2015 tarihinde ise canlı kesim laboratuvarının internet sitesi “karalama” tekniği kullanılarak sabote edildi. Bu internet sitesinin servis sağlayacısına girildi ve dizinlerde bazı değişiklikler yapıldı. Sonuçta, laboratuvarın ne yaptığı hakkında daha gerçekçi bir görüntü açığa çıkaran eylemciler, “bizi asla unutmayacağınızı umut ediyoruz” mesajını da iletmiş oldu…
Neden hayvan hakları ve doğa eylemcileri hedef alınıyor?
Federal hükümetin hayvan hakları ve doğa eylemcilerinin bir kısmını cezaevlerine göndermesi “politik protestoları ve en basit basın açıklamalarını bastırmak için yasaların suistimal edilmesi” anlamına geliyor.
Sorun bu eylemcilerin hedeflerinin çeşitli devlet kademelerinde büyük etkileri olan güçlü şirketler olmasından kaynaklanıyor. Bu endüstriyel pratikler ciddi çevresel tahribata sebep oluyorlar, küçük çiftçiyi sömürüyorlar ve işçiler için sağlık riski oluşturuyorlar: sebep oldukları zararlara göz yumup hayatımızı keyifle sürdürdüğümüz sürece bu pratikler rahatsız edilmeden işlerine devam edebilirler.”
Hayvan Kurtuluş Mücadelesinin hedef ve ilkeleri
- Hayvanları, deney laboratuvarları, sınai çiftlikler, kürk çiftlikleri gibi kötü muameleye maruz kaldıkları yerlerden kaçırıp acı çekmeden, doğal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yerlere yerleştirmek.
- Hayvanları sömürerek ve onlara kötü muamele ederek kâr elde eden kurumlara yönelik ekonomik sabotaj eylemleri gerçekleştirmek.
- Şiddet içermeyen eylemlerle ve özgürleştirme faaliyetleriyle, kapalı kapılar ardında hayvanlara yapılan işkenceleri ifşa etmek.
- İnsan ya da insandışı olsun hiçbir hayvana zarar gelmemesi için gereken bütün önlemleri almak.