Zimbabwe: Komünistler Ekim Devrimi Etkinliğinin Yasaklanmasını Kınadı

zimbabwe1

Yasal örgütler olmayan, Komünist Grup (CG) ve Zimbabwe Komünistler Birliği (ZCL) Ekim Devriminin 98. yıldönümü etkinliğinin devlet tarafından yasaklanmasını kınadılar.

Komünist Grup Genel Sekreteri  Ngqabutho Nicholas Mabhena ve Zimbawe Komünistler Birliği Genel Sekreteri Ian Beddowes “Örgütlerinin politik bir parti olmadıkları ve seçimlere katılmak gibi bir gündemlerinin de bulunmadığını” söylediler.

Etkinliğinin yapılacağı Zimbabwe’nin ikinci büyük şehri Bulawayo’nun en eski işçi mahallerinden biri olan Mokokoba’nın, Stanley Hall salonu sömürgecilik döneminde ulusal bağımsızlığı savunanların ve sendikacıların yoğun etkinliklerine ev sahipliği yapmıştı.

Bu tepki, ZANU(PF) hükümeti ve onun devlet aygıtının paranoyalarını göstermektedir.

ZANU (PF); ZAPU (Sovyetler Birliği ile ilişkileri vardı)  ve ZANU (Çin Halk Cumhuriyeti ile ilişkileri vardı) ve askeri kanatları Zipra ve Zanla’nın birleşmesi ile ortaya çıktı. Bu örgütler Sovyetler Birliği ve Çin Halk Cumhuriyeti’nden ideolojik eğitim, askeri ve mali destek aldılar.

Komünist liderler “Bolşeviklerin Kızıl yıldızı ulusal bayrağımızda bulunmaktadır. Yasaklama bayrağımızdaki sembole ve onun temsil ettiği ilkelere yönelik bir yasaklamadır. Zimbabwe, Afrika ve dünyadaki bütün komünistler bilimsel  sosyalizm ve pan-Afrikanizm mücadelesinin temel ilkelerine sadık kalan bizlerle ve bu uğurda kanlarını döken şehitlerimizle dayanışmayı yükseltmeliler” dediler.

Kaynak: http://www.morningstaronline.co.uk/t09ec59-zimbabwe
Etiketler: , ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.