Zambiya Halkı Sosyalizm Talep Ediyor

Rainbow general secreatry and party's presidential candidate Wynter Kabimba with the party's first deputy general secretary Dr Cosmas Musumali (l) and National Mobilisation Cordinator Robert Chikwelete shortly (r) before a media briefing in Lusaka on August 16, 2015 - Picture by David Kashiki

Gökkuşağı Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Robert Mwewa ” kapitalist sistemin yurttaşları insanlıktan çıkardığını, eşit insanlar olabilmek için Zambiya halkının sosyalist sistemi talep ettiğini, Zambiya ekonomisinin yıkıcı neo-liberal kapitalist sistemden dolayı son 50 yılın en düşük seviyesine indiğini, yoksulların yaşam standardının felaket düzeyinde olduğunu”söyledi.

Diğer yandan “Temel gıda maddelerinde özellikle mısırda kıtlık var. Temel gelir o kadar düşüktür ki 25 kg.lık mısırı çok az insan alabilmektedir. Yoksul çoğunluk çok kötü koşullarda yaşamaya zorlanmaktadır. ‘Halkımızın hükümeti’ nerededir? Küçük esnaf yüksek maliyetlerden dolayı işyerlerini kapatmaktadır” dedi.

Ekonomik zorluklar ülkenin önceliklerini kaybetmesine neden oluyor. Kötü yönetim kitlesel işsizliğe yol açıyor. Bu etkenlere vergi sistemi ve uluslararası pazarda temel gıda maddelerindeki fiyatların düşüşünü de eklememiz gerekiyor.

Mwewa ” PF hükümetinin ekonominin dibe vurmasına kayıtsız ve ilgisiz olduğunu, bütün sektörlerin umutsuzluk içinde olduğunu, fakat bu ekonomik kaosun toplumun çok küçük bir kesiminin yani egemen sınıfının zenginlik içinde yüzdüğü gerçeğini değiştirmediğini” söyledi.

Kaynak: http://www.postzambia.com/news.php?id=17026

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.