Yunanistan: Oaxaca Katliamını Protesto Eden Anarşist Grup Meksika Elçiliğini İşgal Etti

Rouvikonas isimli anarşist gruba üye 10 eylemci, Oaxaca’da hükümetin emriyle federal polisin gerçekleştirdiği katliamı protesto etmek için 29 Haziran Çarşamba günü Atina’daki Meksika Büyükelçiliği’ni işgal etti.

Eylemciler Meksika’daki hükümetin yozlaşmış neoliberal politikalarını, insan hakları ihlallerini ve 19 Haziran Oaxaca katliamını protesto ettiler.

*Çeviti: Oaxaca direnişi ile dayanışma için Atina’daki Meksika Büyükelçiliğinde işgal eylemi

Anarşist kolektifin işgal eylemi ile ilgili yayınladığı bildirinin özeti şu şekildeydi:

Meksika’da zorla kaybedilmeler, yozlaşma, şiddetle bastırma, cezasızlık ülkenin her yerine sinmiş durumda. Ancak yine bu ülkenin her köşesinde kaybettikleri yoldaşları ve yakınları için adalet arayanların direnişini de görmek mümkün. Kurşunlara, parmaklıklara rağmen patronsuz, lidersiz bir dünya inşa etmek için direnenlerin isyanı, acı ve öfke ile büyüyor.

Hükümetin iktidara geldiği 2009 yılından beri 129 gazeteci suikasta kurban gitti. Köy okullarındaki eğitimin iyileştirilmesi için düzenlenen protestolara katılan 43 öğrenci belediye başkanının emri ve çetelerin işbirliği ile polis tarafından katledildi. Yerli halklar ulusötesi şirketlerin karları için topraklarından sürüldü, devlet yetkililerinden rüşvet alan uyuşturucu çeteleri yerli halkları taciz etti.

Meksika’da bu zulme direnen hareketlerden birisi de Oaxacalı öğretmenlerin mücadelesidir. Katliamlara, baskılara rağmen hareket hala direnmeye, savaşmaya devam ediyor ve herkesi dayanışmaya çağırıyor. Biz de bu çağrıya kulak vererek bugün buraya elimizden geleni yapmaya geldik. Direnen Meksika halkının yanındayız, sesimizi onlarınkiyle birleştiriyoruz. Meksika hükümetinden devlet şiddetine son vermesini, bütün politik tutsakları serbest bırakmasını ve yerli halkların topraklarının gasp edilmesine son vermesini talep ediyoruz.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.