Yunanistan: Korydallos Hapishanesi’ndeki Politik Tutsakların Yeni Açıklamaları

4 Temmuz’da Korydallos hapishanesindeki tutsaklar, bütün tutsakları ve insanlık onurunu korumayı seçen herkesi ilgilendiren bir dizi talepleri için harekete geçtiler.

Talepler arasında, hapishanelerdeki tutuklu sayısının azaltılmasına, küçük çocukları ile ilgilenmek zorunda olan tutsak annelerin salıverilmesine yönelik 4322 sayılı kanunun genişletilmesi, tutukluluk süresini azaltmak için davaların hızlandırılması ve daha bir dizi gerekli ve haklı istek yer alıyor.

Hükümetten beklenen şey nezaket veyahut iyilik değil. Bu sistemin ötekileştirdiklerine her gün yüzlerce yıllık hapis cezası biçen faşist ‘adalet’ mekanizmasına karşı yaşam koşullarımızı iyileştirmek için talep edebileceklerimizin en azı. Yargıçlar insan ömründen daha fazla cezalar verebiliyorlarsa demek ki ölümden sonraki yaşama inanıyorlar. Anlaşılan o ki onlar için yasa esnek ve keyfi… onlar için 1+1, 2’ye eşit değil, ne isterlerse sonuç o olur.

Bakanlık tutsakları karşılığı olmayan sözlerle zehirledi… ancak hapishane ve adalet endüstrileri bugün bile yükselişte…

Özel koğuştaki yeraltı hücrelerinden sesimizi erkekler hapishanesindeki diğer tutsaklarla birleştiriyoruz ve onların mücadelesine omuz vermeye kararlı olduğumuzu ifade ediyoruz… çünkü bu herkes için verilen bir mücadele…

Korydallos Hapishanesi’ndeki Yeraltı Hücrelerinden Politik Tutsaklar Girişimi

Kaynak: https://insurrectionnewsworldwide.com/2016/07/18/greece-new-statement-from-the-political-prisoners-in-korydallos-prison/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.