Yunanistan: Altın Madenine Direniş Sürüyor

foto_7

Hükümetin “Eldorado Gold” firmasının anlaşmasını 1 yıl daha uzatması üzerine Altın Madenciliğine Karşı Komiteler tarafından bugün Selanik ve Halkidiki de protesto yürüyüşü düzenlendi.

Eldorado Gold firması maden anlaşması yaptıktan sonra 3 yıl içinde çevre dostu bir altın şirketi kuracağına söz vermişti. 3 Yıl içinde bu vaadini yerine getiremeyen firmaya SYRİZA hükümeti 1 yıl daha ek süre verme kararı aldı. Şirket ise bu vaadin yerine getirilemeyeceğini eğer Yunan hükümeti bu konuda ısrarcı olursa Halkidiki’deki ve tüm Yunanistan içinde ki tüm faaliyetlerini askıya alacağını ve bünyesindeki tüm işçileri işten çıkaracağını bildiren bir tehdit mesajı yayınladı. Şirketin bu kararından 5 bine yakın işçinin etkileneceği söyleniyor.

foto_17

Selanik ve Halkidiki’nin yanı sıra Almanya, Fransa, İtalya ve Avusturya’dan gelen yaklaşık 2000 kişi Avrupa Ötesi Platforma katılarak bugün erken saatlerde Kakkavas’a hareket etti. Protestocular maden bölgesine gelmeden önce polisin sözlü ve gaz bombalı saldırısına uğradı. Polis ayrıca protestocuları araçlarını park ettikleri yere kadar kovaladı. Atılan gaz bombasından pek çok kişi etkilenirken düzinelerce kişi de polis tarafından gözaltına alındı.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.