Venezuela: Yeni Devrimci Halk Kongresi Hazırlığı

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Sonrasında daha geniş bir halk meclisinin – Congeso de la Patria (Anayurt Kongresi)-  oluşturulabilmesi amacıyla geçici komite ilk toplantısını 23 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirdi. Bu komite Pazar gününden itibaren bütün Venezuela’da yerel meclislerin kurulması için …”

Venezuela’daki sosyal hareketler, Bolivarcı devrimin geleceğini konuşmak üzere bir araya geliyor.

Venezuela Başkanı Nicolas Maduro 23 Ocak’ta, devrimci halk kongresinin inşası için bir komite oluşturulduğunu açıkladı. Halk kongresinin Bolivarcı devrimi yeniden ayağa kaldırmak amacıyla ülkenin ilerici güçlerini ve sosyalistlerini bir araya getirmesi hedefleniyor.**http://www.telesurtv.net/english/news/Venezuela-Launches-Revolutionary-Summit-20160123-0008.html/**

Sonrasında daha geniş bir halk meclisinin – Congeso de la Patria (Anayurt Kongresi)-  oluşturulabilmesi amacıyla geçici komite ilk toplantısını 23 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirdi. Bu komite Pazar gününden itibaren bütün Venezuela’da yerel meclislerin kurulması için çalışmaya başlayacak.

Başkan yardımcısı Aristobulo Isturiz’a göre bu süreçte dört ana konu tartışılacak: yeni örgütlenme şekilleri, yeni bir kültürün inşası, verimli yeni bir ekonomik modelin oluşturulması ve mücadele yöntemlerini çeşitlendirmek.

Geçici komite taban örgütlenmeleri içinde haftalarca süren görüşmeler sonucu oluşturuldu. Bütün ülkede yapılması planlanan forumlar sonucunda ise 13 Nisan’da halk kongresinin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Aralık ayında meclis seçimlerinde sağcı Demokratik Birlik Partisinin (MUD) çoğunluğu kazanmasının ardından Maduro, Bolivarcı devrimi tekrar yükseltmek için taban örgütlenmelerinde çeşitlenmeye ve yeniliklere ihtiyaç duyulduğunun altını çizmişti.

Haber: İsyandan.org
Etiketler:

Hiç Yorum Yapılmamış

  1. Pingback: Emperyalist-Kapitalist Zincir, Bölgesel Zayıf Halkalar, Devrim ve Karşı-Devrim, 18.05.2016

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.