Ukrayna: Kiev Cuntası Komünist Partilerin Faaliyetlerini Yasakladı

kiev

1 Ekim: Kiev Bölge İdare Mahkemesi (OASK) iki komünist partinin faaliyetlerini yasakladı.

30 Eylül’de OASK basın servisi tarafından verilen bilgiye göre; Mahkeme, Ukrayna Komünist Partisi (KPU) (Yenilenmiş) ve İşçi ve Köylü Komünist Partisi’nin siyasi faaliyetlerini sona erdirmek için Ukrayna Adalet Bakanlığı (KPRS) tarafından açılan davaları karara bağladı ve iddiaların yerinde olduğunu söyleyerek bu partilerin faaliyetlerinin yasaklanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Haberde, Ukrayna Komünist Partisi’ne karşı bir siyasi partinin faaliyetlerini sona erdirmek için Adalet Bakanlığı tarafından açılan idari davada Ukrayna Komünist Partisi’nin temyiz yolu açık olmak üzere faaliyetlerinin yasaklanması kanaatine varıldığı söylendi.

Adalet Bakanlığı, Komünist Parti’nin faaliyetlerini sona erdirmek için 8 Ekim 2015’te saat 14.00’de toplanmayı planlıyor.

UNIAN’ın daha önce 8 Temmuz 2014 tarihinde bildirdiği gibi, Ukrayna Adalet Bakanlığı ve Devlet Kayıt Servisi (Ukrgosreestr) Ukrayna Komünist Partisi’nin faaliyetlerinin yasaklanması ile ilgili dava açılması için Kiev Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurmuştu. Dava dosyasında yer alan suçlamalar ise; KPU’nun şiddet yoluyla anayasal düzeni değiştirmeyi amaçlayan eylemler planlaması; Ukrayna’nın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün ihlal edilmesi; savaşı, şiddeti ve etnik nefreti körüklemek için propaganda yapılması; insan hak ve özgürlüklerine tecavüz edilmesi; ve Komünist Parti temsilcilerinin sistematik olarak paramiliter grupların oluşturulması için çağrıda bulunması…

Çeviren: Greg Butterfield
Kaynak: http://redstaroverdonbass.blogspot.com.tr/2015/10/kiev-junta-bans-activities-of-two.html
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.