Ukrayna: Halk Savaşı ile Komünist ve Anti-faşist Dayanışma

24522_original (1)

Hayalet Tugayı Gönüllü Komünist Müfrezesi Siyasi Komiseri Alexey Markov,  Batı’nın faşist işgalcilerine karşı mücadele eden Hayalet Tugayı Gönüllü Komünist Müfrezesi ve, Novorossiya Halk Milislerine yaptıkları değerli yardımları nedeniyle Rusya Federasyonu Komünist Partisi’ne   yürekten teşekkür etti. Ayrıca kişisel desteklerini sunan insanlara değerli katkılarından dolayı teşekkür etti ve  “sizin yardımınız olmadan, bu işler yüz kat daha zor olurdu!” dedi.

İngiltere’de Ulaşım işçileri sendikası RMT, Ukrayna’da artan baskılar karşısında  Ukrayna’da Anti-Faşist Direnişi (Saru) ile dayanışmayı sürdüreceğini bir kez daha karar altına aldı. RMT Genel Sekreter Yardımcısı Steve Hedley, öneriye muhalif olanların İspanya’da faşizmle savaşan kahraman demiryolu işçileri ve ikinci dünya savaşında Nazilerin bombalı saldırılarında ölen 30.000  denizcinin “mezarlarının üzerinde dans ettiklerini”  söyledi. Öneri sahibi George Waterhouse, Ukrayna’da batı destekli  faşistlerin de  olduğu hükümet aleyhinde konuşarak, “Ukrayna’dan döndükten sonra orada tanıştığı iki anti-faşistin sonradan öldürülmüş olduğu haberini aldığını” söyledi.

RMT “Rus Emperyalizmi’ninde kınanması gerektiğini söyleyen iki red oyuna karşı oyçokluğu ile dayanışmayı sürdürme kararı aldı.

Haber: www.isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.