Ukrayna: Besarabya Eylemcileri ‘Halk Savunucusunu’ Seçti

111

Besarabya Halk Meclisi (PRB) tarafından Odessa’nın Kominternovsky ilçesinde düzenlenen toplantı, Ukrayna muhabiri Ru tarafından haberleştirilmiştir.

Besarabya Halk Meclisi temsilcileri tarafından düzenlenen etkinlikte, katılımcılar “Kahrolsun Poroshenko”, “Saakaşvili evine git”, “Besarabya’nın özgürlüğü için” sloganlarını attılar.

Toplantıda, daha önce Odessa Savcılığı’nda üst düzey bir araştırmacı olarak çalışan Alexander Yankov “halk savunucusu” olarak seçildi.

Alexander Yankov

Alexander Yankov

Yankov yaptığı konuşmada, “Ben, halka nasıl davranacağını unutan, bölgesel ve merkezi hükümet yetkililerine karşı Beserabya halkının çıkarlarını korumanın bizim misyonumuz olduğunu düşünüyorum” dedi.

Besarabya Halk Meclisi başkanı Vera Shevchenko ise, Yankov’un atanmasıyla ilgili olarak, “Besarabya, Saakaşvili’ye güvenmiyor. Besarabya Poroshenko’ya güvenmiyor. Bizler bugün Besarabya’nın komutanı bir halk savunucusunu seçtik. O devlet dairelerindeki bürokrasiye karşı bizim çıkarlarımızı savunacak” dedi.

Bulgar topluluklarının lideri ise yapılan toplantıya ve halk savunucusu komutan seçimlerine katılamadı. O Odessa’ya yapılan baskılara karşı açlık grevine devam ediyor. [Shevchenko Sağcı faşistlerden gelen tehditler sonrasında saldırıya uğramış ve 16 Haziran’da dövülmüştü.]

Fotoğraflar:  Bessarabia Halk Meclisi

Fotoğraflar: Besarabya Halk Meclisi

Daha öncede, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) başkanı Basil Gritsak, Ukrayna’nın halk temsilcilerinden birini “Besarabya savunucusu” olması için çalışmalar yapmaya başladığını söylemişti.

Zaten SBU görevlileri Odessa Halk Yardımcısı Vitaly Barvinenko hakkında bir araştırma yürütüyor.

Sürgündeki, Odessa Bölge Meclisi, Başkan Yardımcısı Alexey Albu ise “Odessa bölgesi sakinlerinin kendi hak ve özgürlüklerini savunmak için birleşmeye başlamasına sevindim. Bu çok olumlu bir gelişmedir!” dedi.

İng. Çeviri: Greg Butterfield
Kaynak: http://redstaroverdonbass.blogspot.com.tr/2015/07/odessa-bessarabian-activists-elect.html
Etiketler:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.