Ukrayna: Anarşist Grup Mahkemeyi Ateşe Verdi

ukrayna1

Biz Anarşistler 8 Nisan 2016’da Holosiivskyi Bölge Mahkemesi’ni yangın bombaları ile ateşe verdik. Yargıç Didky’nin odası, içindeki  belgeler ile birlikte yandı.

Basın ve polis güçleri eylemle ilgili çeşitli spekülasyonlar yaptılar. Yargıç Ukrayna’daki düzenin sürmesi için devlet bekçiliği yapmaktaydı. İş adamlarınında davalarına bakan aynı yargıçtan dolayı eylemin, aynı mahkemede yargılanan iş adamları ile ilişkilendirilmesini redddediyoruz.

Neden bu hedefi seçtik?

Bu mahkeme ülkede bulunan mahkemeler içinde nam salan bir mahkemedir. Burası düzenin bir sembolüdür. Rejimin kontrolünde ki bu mahkemenin yargıçları korkunç ve adaletsiz cezalar vermektedir. Pavlichenko Davası’na yeniden bakalım. Dimitri Pavlichenko’nun ömür boyu hapis cezası aldığı bu mahkeme halkın modern adalet sistemi ile yüzleşerek nasıl öğrendiğini ortaya koymaktadır.

Biz bu adalet sistemine karşıyız. Devlet bizim düşmanımızdır. Devlet özgürlüğümüzü engelemek için tüm bu yasaları bize karşı kullanmaktadır. Ülkedeki hükümet gerçek suçludur. İçişleri bakanlığı ve İstihbarat sevisidir.

Devlet kurumları ve cezaevi sistemi halkın çoğunluğuna saygı göstermiyorlar. Rüşvetçi yargıçlar düzene hizmet ederek sermaye lehine her gün yoksullukla mücadele eden halka adil olmayan cezalar vermektedirler. Bu liste sonsuza kadar uzayıp gidebilir. Dünyadaki bütün mahkemeler halkın özgürlüğünden uzaklaşmaktadırlar.

Bu statükoya tolarans göstermeyeceğiz. Kendimiz sistemi özgürleştirip ona karşı pratik bir tutum alacağız, onun donanım mekanizmalarını  yıkacağız.

Bu mahkemelerde yargılanan tüm devrimci tutsaklara dayanışma selamlarımızı gönderiyoruz. Erkekler ve kadınlar hepimiz özgürleşene kadar direnin!

Anarşistler Grubu

Kaynak:https://insurrectionnewsworldwide.com/2016/04/11/ukraine-arson-attack-against-holosiivskyi-district-court-in-kiev/ sitsinden özetlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.