Tutsak Hareketi Yükseliyor: FHKC Hapishane Birimi Açıklaması

İşgalin zindanlarına ve istihbarat kurumlarına karşı ‘özgürlük savaşı’ veren FHKC’li tutsaklar, esir Bilal Kayed için zafer kazanma yolunda. FHKC hapishane biriminin, Kayed’in idari gözaltı kapsamında tekrar tutuklanmasının ardından yaptığı çağrı üzerine Kayed’in sürmekte olan açlık grevine onlarca mahkum katıldı. FHKC olağanüstü hal ilan ederek direnişi yükseltmek için eylem ve protestolardan oluşan bir mücadele takvimi oluşturdu.

İşgalci, direnişi bastırmak için her türlü baskı aygıtını kullanıyor: FHKC’li tutsakların aile ziyaretleri askıya alındı, mahkumların hücrelerine baskın yapıldı ve tüm elektronik cihazlara el konuldu. Direnişi kıramadığını gören düşman baskıyı yükseltmek için tutsak liderleri tecrit altına aldı, onlarca mahkumun yerini değiştirdi. Dün (23 Haziran) onlarca mahkum Megiddo hapishanesinden farklı hapishanelere transfer edildi, Wael Jaghoub ve Salah Ali de dahil olmak üzere birçok tutsak lider tecrit hücrelerine konuldu.

Mücadeleyi sürdürdüğümüz hücrelerimizden Filistin halkına, liderimiz Ahmet Saadat ile Megiddo ve Gilboa hapishanelerinde açlık grevindeki tutsak yoldaşlarımızın selamını iletiyoruz. Söz verdiğimiz gibi Bilal Kayed özgürlüğüne kavuşana kadar mutlaka zaferle sonuçlanacağına ve tutsaklar mücadelesinde yeni bir döneme ön ayak olacağına inandığımız bu direniş devam edecek.

Özgürlüğün bedelinin ağır olabileceğinin farkındayız ama yine de bedeli ne olursa olsun tereddütsüz mücadele yolunu seçiyoruz. İdari tutukluluğa ve tecride karşı örgütlediğimiz bu direnişte geri adım atmak yok. İşgal hapishanelerinde tüm FHKC’li tutsaklar direnişin bir parçası olarak 24-25 Haziran tarihleri arasında iki günlük açlık grevine girdi. İlerleyen günlerde mücadeleyi farklı yöntemlerle genişleteceğiz ve direnişimizin gelecek aşamalarını duyuracağız.

Biz inanıyoruz ki özgürlüğe giden yol işgalcinin baskılarına teslim olmadan direnmekten geçer. Bu nedenle halkımızı işgal altındaki Filistin’de yapılacak eylem ve gösterilere katılmaya ve direnişteki tutsaklarla dayanışmayı yükseltmeye çağırıyoruz. Filistin’de ve dünyanın birçok yerinde Bilal Kayed’e destek eylemlerine katılan ve idari tutukluluğu protesto eden herkese selamlarımızı gönderiyoruz ve bu bağlamda Samidoun Filistinli Tutsaklar Ağı’nın üstlendiği rolün önemini vurguluyoruz.

Mutlak zafer için!

Kaynak: http://pflp.ps/english/2016/06/24/statement-no-3-from-the-pflp-prison-branch-we-take-unswervingly-the-road-of-freedom/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.