Tunus: İşsizlik Eylemleri Üzerine Bütün Ülkede Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Ülkedeki işsizlik oranı %15 ancak ulusal istatistiklere göre ülkedeki her üç gençten biri işsiz. Başkent Tunus’ta polis göz yaşartıcı gaz ile binlerce göstericinin haftalardır gerçekleştirdiği eylemlere saldırırken protestolar ülke geneline yayıldı. Yetkililer bazı göste…”

Askerler işsizliği protesto etmek için kendini yakmaya çalışan bir eylemciyi taşırken, 22 Ocak 2016 | Foto: Reuters

Başkan Beji Caid Essebsi, yaygın işsizlik ve ekonomik koşullar nedeniyle günlerdir süren protestolar üzerine 23 Ocak Cumartesi ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan etti.**http://www.telesurtv.net/english/news/Tunisia-Under-Nationwide-Curfew-over-Job-Protests-20160123-0018.html/**

Ülkedeki işsizlik oranı %15 ancak ulusal istatistiklere göre ülkedeki her üç gençten biri işsiz.

Başkent Tunus’ta polis göz yaşartıcı gaz ile binlerce göstericinin haftalardır gerçekleştirdiği eylemlere saldırırken protestolar ülke geneline yayıldı.

Yetkililer bazı göstericileri polis noktalarını ateşe vermekle, dükkanları yağmalamakla ve hükümet binalarına zorla girmeye çalışmakla itham ediyor.

Protestolar, Ridha Yahyaoui isimli bir yurttaşın kamu sektöründe işe kabul edilmemesinin ardından intihar etmesiyle birlikte geçen haftadan beri tırmanışa geçmişti.

Beş sene önce ülke, egemenlerin ‘Arap Baharı’ olarak adlandırdıkları bütün bölgeye yayılan isyanların fitilini ateşleyen bir başkaldırıya sahne olmuştu. Bu başkaldırı sonucu, diktatör Zeynel Abidin Bin Ali’nin onlarca yıldır süren hakimiyetine son verilmişti.

Haber: isyandan.org

Bir Yorum

  1. Pingback: Tunus: Direniş Yeni Bir Aşamaya Geçiyor, Genç Kuşak Mücadelede Öne Çıkıyor – Devrimci Proletarya

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.