Stephen Lendman: Parisliler Yas İçindeyken Filistin Yanıyor

filistin-50379

İsrail devlet destekli terör tertiplemekten suçludur.

İsrail, Filistinlileri kitlesel olarak hapsederek ve onlara günlük işkence yaparak zalimce davranıyor, tasarlayarak öldürüyor ve İsrail’in kurbanları suçlayarak işlediği bu ağır ve vahim suçlar Batı ve İsrail medyası tarafından görmezden geliniyor.

Parisliler ölülerinin yasını tutmakta haklılar. Zarar görmüş bir ulus ve onun aile üyeleri dünya çapında bir sempati ile destekleniyor. Filistinliler ise tek başlarına tecrit edilerek acı çekiyorlar. Dünya kamuoyu onların çektiği bu korkunç çileyi görmezden geliyor. Onlar için önemli olan sadece Yahudi hakları.

İsrail, 1 Ekim tarihinden bu yana, büyük çoğunluğu yargısız infaz olmak üzere, soğukkanlılıkla, 86 Filistinliyi öldürdü. Açıklanan rakamlar “bıçak-kullanan teröristler” efsanesini yerle bir etti. 8000’den fazla Filistinli yaralandı, günlük tutuklama skoru kırıldı, erkeklere yapıldığı gibi kadınlar, yetişkinlere yapıldığı gibi vahşice çocuklar mağdur edildi.

İsrail, devlet destekli terör tertiplemekten suçludur. Washington tarafından cömertçe desteklenen, ağır ve vahim suçlarda birbirleriyle suç ortaklığı yapan, dünyanın en acımasız rejimlerinden birine karşı büyük ölçüde çıplak elleriyle direnen, savunmasız insanlara karşı uzun süredir istedikleri özgürlüğü reddeden askerler ve polis, onların yaşam hakkını elinden alıyor.

Birden fazla bağımsız günlük rapor İsrail’i devlet destekli terörizmle suçluyor. Ancak İsrail anlaşılmaz bir şekilde, Filistinlilere hak ettikleri adaleti sağlamayı reddediyor.

Dünya kamuoyu Parislilerle dayanışma içinde duruyor, onların kaybı için yasta ama aynı zamanda kiralık İsrail, ceza almadan Filistinlilere acımasızca davranmaya ve onları öldürmeye devam ediyor. Uzun süredir savunmasız olan milyonlarca insana işkence yapılması büyük oranda göz ardı ediliyor.

1948 yılında kendi ulusunun % 78’ini kaybettikten sonra, 1967 yılı Haziran ayında geriye kalanları da kaybeden, İsrail’in baskıcı tekmesi altında korkunç acılar çeken, Jefferson’un açıkladığı yola zorlanan ve özgürlük için direneceğini açıklayan  Filistin, uzun süredir acı çekiyor.

Cuma günü yaşanan saldırıların ertesinde Parisliler dünya çapında destek gördüler. Zalim İsrail’in baskısı altında 70 yıldan fazla bir süredir zulme maruz kalan Filistinliler ise bu desteği çok daha fazla hakediyorlar.

Stephen Lendman Chicago’da yaşıyor ve ona atlendmanstephen@sbcglobal.net iletişim adresinden ulaşabilirsiniz.
Kaynak: http://www.globalresearch.ca/palestine-burns-while-parisians-mourn-israel-is-guilty-of-premeditated-state-sponsored-terrorism/5489056?utm_source=hootsuite

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.