Şili: Öğrenciler Hükümet Karşıtı Protestolarda İsyanı Ateşledi

21 Mayıs Cumartesi günü Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet ‘in yıllık ulusa sesleniş konuşması öncesi Şilili öğrenciler protesto gösterisi düzenlediler.

Şili Öğrenci Konfederasyonu (CONFECH), tarafından çağrısı yapılan hükümet karşıtı protestolar sırasında gaz bombalı polis saldırısı nedeniyle polisle öğrenciler arasında çatışma çıktı.

Polis saldırısına taş ve molotoflarla karşılık veren göstericiler, Valparaiso’da bir eczane ve bir süpermarketi de ateşe verdiler.

Polisle göstericiler arasında çıkan çatışmalarda belediyede temizlik işçisi olarak çalışan 71 yaşındaki Eduardo Lara adlı 1 kişi hayatını kaybetti.

Bachelet, gelir eşitsizliğini azaltacağı ve çeşitli reformları gerçekleştireceği umuduyla Aralık 2013 yılında Devlet Başkanı seçilmiş, ekonomik krizin devam etmesi ve Bachalet ailesi ile ilgili yolsuzluk skandalı üzerine halk sokağa çıkarak hükümet karşıtı gösteriler düzenlenmeye başlamıştı.

Valparasio’da hükümet karşıtı gösteri düzenleyen gençlerle polis arasında çatışma çıktı.


Protestocular tarafından ateşe verilen bina


Protestolara katılan bir gösterici


Los manifestantes provocaron un incendio en el entorno del Congreso en Valparaíso, mientras que la presidente de Chile, Michelle Bachelet entregaba su mensaje anual a la nación. AFPValparasio Kongre binası önünde barikat önünde oturan bir protestocu


Un hombre lleva una máscara frente al fuego durante una protesta contra el Gobierno de Chile, mientras su presidenta  pronunciaba su discurso en el Congreso Nacional. ReutersMaskeli bir protestocu elinde limon tutarken


Encapuchados atacaron edificios y realizaron saqueos foto: AP Protestocu öğrenciler polisle çatışırken görülüyor

Haber:isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.