Şili: Öğrenciler Başkanlık Sarayını İşgal Etti

5744a453794b5_large

Şili Devlet Başkanı Bachalet’in eğitim reformu sözünü yerine getirmemesi üzerine öğrenci eylemleri devam ediyor.

Şili’de bir grup öğrenci turist kafilesi gibi giyinerek, geciktirilen eğitim reformunu protesto etmek için Salı günü Şili başkanlık sarayına girdi. Turistmiş gibi davranan öğrenciler “saldırılar başlıyor” yazılı pankart açarak saraya yöneldiler. Güvenlik güçlerince zorla dışarı çıkarılan öğrenciler protestolarına sarayın yanındaki parkta devam ettiler.

5744a44de5092_medium

Şehrin çeşitli yerlerinde süren gösterilere polisin müdahalesi sonucu onlarca öğrenci gözaltına alındı. Öğrenciler polise taş atarak kendilerini savundular. Çıkan çatışmalarda meydana gelen yaralı sayısı hakkında ise kesin bir bilgi verilmedi.

Şili Öğrenci Konfederasyonu (Confech)’in sözcüsü Gabriel Iturra, “Öğrenciler eğitim reformlarının başarısız olduğunu göstermek için başkanlık sarayına girdiler ve Şili’nin farklı şehirlerinde gösteriler düzenlediler. Parasız ve nitelikli eğitim talebimizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

5744a448327ef_medium

Şili polisinin makinalı tüfekler ve özel ekipmanlarla donanmış biçimde okullardan çıkan öğrencilere keyfi kimlik kontrolü yapması, gösterilere sert müdahale etmesi önümüzdeki süreçte eğitim reformu planlarına karşı gösterilecek tepkilere hükümetin yaklaşımını da ortaya koymaktadır.

Haber:isyandan.org

Bir Yorum

  1. Pingback: Latin Amerika: Protestolar ve Grevler Yükseliyor

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.