Şili: İlk Halk Eczanesi Hizmet Vermeye Başladı


farmacia1

Şili belediyesi tarafından işletilen ilk Halk Eczanesi hizmet vermeye başladı. Bu eczaneden, piyasada satılan ilaçları etiket fiyatına göre % 70 daha ucuza alabiliyorsunuz.

Başkent Santiago’nun yoksul mahallelerinden birinin sakinleri gereksinim duydukları ilaçları çok uygun bir fiyatla temin edebilecekler. İşçi sınıfından belediye eczanesine teşekkürler…

Kuzey Santiago’nun en yoksul mahallerinden birinin Belediye Başkanı olan Recoleta Daniel Jadue, Kamu Sağlığı Ensitüsü desteği ile “Halk Eczanesi”nin hizmete girdiğini kamuoyuna açıkladı.

“Halk Eczanesi”: Belediyenin son iki yılda yaptığı en iyi hizmetlerden birisi.

farmacia_recoleta

Bugün kolektif sevgi, dayanışma ve sorumluluğu içeren amaçlarımızla uyumlu olan bu projeyi hayata geçirmekten onur duyuyoruz. Hastalık ve ölüm üzerinden hırsızlık yaparak kazanç sağlayan pazardan çok daha ucuza insanların temel sağlık hizmetlerinden birine ulaşmalarını sağlamaktan dolayı da onur duyuyoruz.

Eczane ismini, Pinochet’in askeri diktatörlüğü döneminde Şili Gizli Servisi tarafından öldürülen eczacılık öğrencisi Ricardo Silva Soto’dan almaktadır. Halk Eczanesi bölgedeki 240 sakine “sağlık dayanışması” hizmeti vermektedir. Önümüzdeki aylarda bu hizmetin genişletilmesi planlanmaktadır.

Jadue “ülkemizde bulunmayan sağlık hakkının evrensel bir hak olduğunu, halkın yaşamını önemsemeyen özel çıkarların bu hakka karşı tehdit oluşturduğunu, sağlık yardımlarının, hastalar üzerinden para kazanmaya yaradığını” söyledi.

Halk Eczanesi’nin başarısı ülke çapında en az 126 belediyede aynı şeyin yapılması düşüncesini ateşledi.

farmacia-popular-chile

Jadue “Bu başarıyı savunan bir toplum olarak, kendimiz için kullanılabilir şeyler yapmamız vazgeçilmezdir. Sağlık alanında karı ortadan kaldırmak için bu başarıyı teşvik edip, pekiştirerek ülke çapında yaygınlaştırmalıyız” dedi.

Kaynak:http://www.telesurtv.net/english/news/Chile-Launches-1st-Peoples-Pharmacy-20151112-0005.html

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.