Şili: Çevre Felaketine Direnen Balıkçılara Destek İçin Binlerce Kişi Yürüdü

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“#Chile: 10,000 in #PuertoMontt today in solidarity with the fishermen of Chiloé. #ChiloeResiste pic.twitter.com/7rEdJ0gbkw — ѕyndιcalιѕт (@syndicalisms) May 9, 2016 Dün de binlerce kişi Los Lagos bölgesindeki Puerto Montt kentinde sokağa çıkarak yolları araç trafiğine kapattı…”

Kıyıya vuran kızıl alglerin yarattığı kirlilikten etkilenen balıkçıların direnişi devam ederken Şili’nin güneyindeki Puerto Montt şehrinde binlerce kişi balıkçılarla ve kirlilikten etkilenen yerel halkla dayanışma göstermek için 9 Mayıs Pazartesi günü sokaklara çıktı.
Cumhurbaşkanı Michelle Bachelet, bölgedeki kirlilikten etkilenen kıyı balıkçılarının ve ailelerinin zararlarını tazmin etmek için aile başına 100.000 peso destek paketi verileceğini açıklamıştı. Ancak kıyı balıkçıları, somon işçileri, yerli topluluklar ve eylemcilerden oluşan gruplar 100.000 peso tazminatı reddederek Şili’de 7 bölgede yol kesip tarihi bir protestoya imza atmışlardı.**https://isyandan.org/haberler/sili-cevre-felaketine-karsi-halk-yol-kesti//**


Dün de binlerce kişi Los Lagos bölgesindeki Puerto Montt kentinde sokağa çıkarak yolları araç trafiğine kapattı. Sosyal medyada kitlesel eylem ‘tarihi yürüyüş’ olarak nitelendirilirken protestoya ait fotoğraflar #ChiloeResiste ve #PuertoMontt başlıkları ile paylaşıldı.

Haber: isyandan.org
Etiketler:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.