Şili: Binler Daha Adil Bir Çalışma Yasası İçin Sokaklardaydı

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“  Grev daha adil bir çalışma yasasının yanı sıra özel emeklilik siteminin kaldırılması, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve yeni bir anayasa talepleriyle gerçekleştirildi. Gösterilere lise ve üniversite öğrencileri, kamu çalışanları, öğretmenler, işçi sendikala…”

Binlerce göstericinin katıldığı CUT işçi federasyonunun çağrısıyla yapılan grev yürüyüşünden bir kare, 22 Mart 2016 | Foto: EFE

Binlerce işçi ve öğrenci, CUT işçi federasyonunun genel grev çağrısı üzerine 22 Mart Salı günü Santiago sokaklarındaki gösterilere katıldı.**http://www.efe.com/efe/english/world/thousands-of-chilean-workers-protest-for-labor-reform/50000262-2875876/**

 

Grev daha adil bir çalışma yasasının yanı sıra özel emeklilik siteminin kaldırılması, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve yeni bir anayasa talepleriyle gerçekleştirildi. Gösterilere lise ve üniversite öğrencileri, kamu çalışanları, öğretmenler, işçi sendikaları ve gazetecilerden geniş katılım sağlandı.
İlk çalışma yasası tasarısı ile toplu sözleşme ve sendikal haklarda iyileşmeye gidilmesi öngörülmüştü. Ancak daha sonra tasarı Senato’da değiştirildi. CUT yasanın ilk haline geri dönmesi gerektiğini savunuyor.

Yürüyüşün ardından polisin eylemcilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile saldırdığı ve en az üç eylemcinin gözaltına alındığı rapor edildi.

Haber: İsyandan.Org

Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.