Sampat Pal Devi – Hedefi Olan Bir Kurtarıcı

GULABI ÇETESİ
 veya
 BAMBU SOPALARINI ADALET PEŞİNDE SALLAYAN PEMBE SARİ'Lİ KIRSAL KADINLAR
 
g2

 

Bir gün, Kuzey Hindistan’da bir köyde yaşayan ve sıradan bir kadın olan Sampat Pal Devi karısını acımasızca döven bir adam görür. Adama durması için yalvarır fakat adam ona da kötü davranır. Ertesi gün kadın, (Sampat Pal Devi) bambu bir sopayla geri döner ve serseriye gürültülü bir dayak atar.

Haberler çılgınca yayılır ve yakın zamanda kadınlar Sampat Pal Devi’ye yığınlar halinde gelip benzer müdahaleler için talepte bulunurlar. Birçok kadın da onun ekibine katılmak için öne çıkar. Bunun üzerine 2006 senesinde Sampat Pal Devi kız kardeşliğin bir üniformaya ve isme ihtiyacı olduğuna karar verir ve böylece kadınlığı ve kadının hafife alınan gücünü simgelemek üzere pembe sari seçilir.

Gulabi çetesi bütün toplumsal olayları yakından izler ve adaletsizlik veya haksız uygulama gördüğü anda şiddetle protesto eder. Bir keresinde Sampat Pal şikayette bulunmak için polis merkezine gittiğinde polis ona kötü davranıp saldırmıştır. Sampat Pal bambudan yapılmış sopasıyla polisin kafasına vurarak karşılık vermiştir. Başka bir seferinde de acilen tamir edilmesi gereken, dökülmekte olan bir yola dikkat çekmek üzere bir hükümet yetkilisini arabasından sürükleyerek dışarı çıkarmıştır. Sonuçta katlanılamaz olan düzeltilmek zorundadır!

g1

Kaynak: http://www.gulabigang.in/history.html

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.