Peru: Eski MRTA liderlerinden Peter Cardenas Schulte Tahliye Oldu

terrorista-peter-cardenas-schu-jpg_600x0

 

MRTA’nın kurucu  merkez komitesi üyesi olarak 1992 tarihinde tutuklanan, 2006 tarihinde hüküm giyen Peter Cardenas Schulte, Callao Deniz Üssündeki F tipi cezaevinde  25 yıllık cezasını tamamladıktan sonra tahliye oldu.

Cardenas, General Enrique Lopez-Albujar’ın San İsidro’da trafik ışıklarında arabasında cezalandırılması ve Panamericana TV’nin sahibi Hector Delgado Parker’in ve ilaç şirketi CEO’su Hory Chlimper’in devrimci mücadelede kullanılmak üzere vergi karşılığında serbest bırakılması için tutsak alınarak Halk Hapishanesinde tutulması, Eğitim ve Maliye Bakanlıklarına ve Maliye Bakanı Carlos Bolona’nın evine roketli saldırı eylemlerinden sorumlu tutuldu.

MRTA’nın hedef listesinde Ferreyros, Fukuda, Miyasato, Furukuwa gibi şirketlerin yürütme komite üyelerini de içeren Peru’nun önde gelen sanayici ve girişimcileri bulunmaktaydı. Romero Grup’un Jose Antonio Onrubia 18 ay Halk Hapishanesinde tutuklu kaldı.

Cardenas MRTA kurucularından Victor Polay’ında içinde olduğu 47 MRTA militanının Miguel Castro cezaevinden tünel kazılarak kaçırılması eyleminde planlama, finansman ve tünelin kazılması sürecini organize etti.

tünel

Hapis cezasını tamamlamasına rağmen devlete 50 milyon dolar para cezası bulunmaktadır.

Eski Anti-terörizm Bürosu şefi Hector John Caro, Canal N TV’ye verdiği bir demeçte, Cardenas’ın Peru tarihinin gördüğü gelmiş geçmiş en kana susamış terörist olduğunu, cezaevinde değişmediğini, çeşitli devrimci kitaplar okuyarak kendini geliştirdiğini belirterek “umarım tekrar onu cezaevine gönderirler” demiştir.

İçişleri bakanı onları içeride tutacak bir nedenleri kalmadığını, cezalarını çektiklerini fakat herkesin teyakkuzda olması gerektiğini söyledi.

Cardenas, bir televizyon kanalına verdiği röportajda Peru dışında yaşamak istediğini ve MRTA’ya dönmeyi düşünmediğini söylemiştir.

MRTA bugün varlığını sürdürmüyor. MRTA’dan ayrılan bir kesim FAR-EPT olarak mücadeleye devam ediyor.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.