Paraguay: Paraguay Halk Ordusu (EPP) Esir Takası İçin Israr Ediyor

2009 yılında devrim vergisi karşılığında serbest bırakılan büyük toprak sahibi Fidel Zavala

Paraguay Halk Ordusu 2014 Temmuz ayında denetimi altında olan bölgede avcılık yapan asteğmen Edelio Morinigo ve bölgedeki toprak sahibi ailelerden birinin mensubu olan Mennonite İbrahim Fehr’i tutsak aldı. EPP elindeki tutsaklara karşı devrim vergisi ve tutuklu EPP savaşçılarının serbest bırakılmasını talep etti.

2015 yılının ekim ayında EPP elindeki tutsakların sağ ve sağlıklı olduğunu gösteren bir video yayımladı. Bu videoda tutsak olarak görünen üçüncü kişi Arlan Fick devrim vergisinin ödenmesi sonucu serbest bırakıldı.

Asteğmen Polis Edelio Morínigo ve Mennonite İbrahim Fehr EPP’nin elinde bulunan en uzun süreli savaş esirleriydiler. Devlet esir takası yapmayı reddettiği için EPP tutsakları elinde tutmaya devam ediyor.

Geçen yıl istenen 500.000 dolarlık devrim vergisinin bir bölümü olan 100.000 doların ödenmesinden sonra Ordu 3 EPP savaşçısını tutuklamış bunun üzerine EPP temasları kesmişti.

İki savaş esiri, tutsaklıklarının 700. gününü doldurdular.

Paraguay Devleti ülkenin kuzeyinde faaliyet sürdüren Paraguay Halk Ordusu (EPP) ve Silahlı Köylü Birliği (ACA)’ya karşı operasyonları aralıksız biçimde sürdürüyor.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.