Paraguay: EPP İşgalcilerin Traktörlerini Ateşe Verdi

Paraguay Halk Ordusu (EPP), hafta sonu düzenlediği iki ayrı saldırıda Paraguay’ın kuzeyindeki Tacuati bölgesinde işgalci olarak gördüğü Mennotite yerleşimcilerine ait iki çiftlikte bulunan beş traktörü ateşe verdi.

EPP, geçen ay tutsak aldığı Bernard Blatz’dan sonra gerçekleştirdiği bu eylemler ile bölgede gerçek gücün kendisinin olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Paraguay Devleti Ortak Görev Gücü bölge komutanı bu gerçeği “Kızıl bölgedeyiz” diyerek teyid etmiştir.

EPP, polis Edelio Morínigo’yu 1186 gün, büyük hayvan çiftliği sahibi Félix Urbieta’yı 355 gün ve  Mennonite yerleşimcisi Franz Hiebert’i 42 gündür tutsak olarak elinde tutmaktadır. EPP ayrıca 787 gün önce tutsak aldığı Abraham Fehr’in kuzeni olan David Bauman Fehr’e ait bir traktöre el koymuş ve olayın olduğu yere klasik eylem üstlenme yöntemi olan ağaca plastik koruyucu ile sarılmış bir bildiri bırakmıştır.

EPP işgalci olarak gördüğü Mennonite yerleşimcilerine ve büyük toprak sahiplerine bölgede tarımsal faaliyetlerde bulunmamaları için defalarca uyarı göndermişti. Zaman zaman büyük toprak sahiplerine yönelik tutsak alma, devrimci vergilendirme karşılığında serbest bırakma eylemleri düzenlemektedir. EPP aynı zamanda yoksul köylülerin ve yerlilerin hayatlarını kolaylaştırmak için gıda karşılığında esir aldığı tutsakları serbest bırakmaktadır.

EPP üzerine çalışan bir devlet araştırmacısı EPP’nin devrimci vergilendirme eylemlerinden elde ettiği gelirleri örgütlenme faaliyetlerinde kullandığını, bölgede yaşayan yoksulların çocuklarının eğitim görmesi için okullar açtığını, sağlık hizmetinden faydalanılması için klinikler kurduğunu söylemektedir.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.