Paraguay: EPP Devrim Vergisi Talep Ediyor

epp

Paraguay Halk Ordusu 5 Ocak tarihinde tutsak aldığı Abraham Ferh’in serbest bırakılması için talep ettiği devrim vergisinin ödenmesi için gerekli kuralları içeren bir mektubu kamuoyuna iletti.

Ağustos ayında yazıldığı düşünülen mektupta Ferh’in ailesinin ödeyeceği devrim vergisinin şartları açıklanıyordu.

Mektupta “devrimci grubun koyduğu vergi 500 milyon Amerikan dolarıdır, para işaretlenmemiş banknotlar halinde ve seri numaraları birbirini takip etmeyen şekilde olacaktır denildikten sonra devrimci vergiyi götürecek kişinin Cruce Tacuati yönünde 3 no.lu karayolunu kullanarak Tacuati kasabasına kadar gitmesi gerektiği söyleniyor; içinde sadece şoför ve yanında bir yolcunun olduğu küçük bir kamyonetle gelmeleri gerektiği ve 12 Ağustos tarihinde saat 16.30’da yola çıkmaları” isteniyordu.

Ayrıca, kamyonetin saatte 30 km hız yapması ve kamyonetin üstüne çıkıştan itibaren varıncaya kadar devamlı yanan 2 reflektör konulması isteniyordu.

100 dolarlık banknotların 10.000 dolarlık desteler halinde paketlenmesi isteniyordu.

Abraham Ferh, Astsubay Morínigo Edelio gibi Paraguay Halk Ordusu’nun elinde tutsak olarak bulunuyor…

Paraguay Halk Ordusu devrimci mücadelenin finansman sorunlarını çözmek için egemen sınıf üyelerini ve devlet görevlilerini tutsak alarak devrim vergisi karşılığında serbest bırakıyor.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.