Paraguay: EPP Beş Bildiriyle Yeniden Göründü

eppbildiri

En son ülkenin kuzeyinde operasyona çıkan Ordu birliklerine saldıran ve 8 askeri öldüren Paraguay Halk Ordusu sessizliğini bozarak Concepcion’un Azotey bölgesinde 4 ve ülkenin kuzeyinde bulunan Fernando de la Mora bölgesinde olmak üzere toplam 5 bildiri yayımladı.

Bildirilerden biri Riquelme ailesine hitaben kaleme alınmıştı. Riquelme ailesi; Canindeyú ili Curuguaty ilçesi, Marina Cue köyünde Riquelme ailesi ile devlet arasında ortaya çıkan mülkiyet anlaşmazlığı sonucu 11 köylünün öldürüldüğü 2012 yılında meydana gelen katliamdan sorumlu tutuluyor.  EPP, Riquelme ailesinin bu katliamın hesabını vereceğini aile malikanesine bırakılan bildiride açıkça ifade etti.

Bildiride “Jorge Riquelme Paraguay’ın muazzam karlar elde eden parazit ve suça bulaşmış sınıfının bir üyesidir. Bu sınıf Paraguaylı köylü sınıfının topraklarına el koyarak binlercesinin yoksullaşarak öfkelenmesine neden olmuştur. Onlar yoksulların çok büyük acılar çekmesine neden olan topraklarının ellerinden alınmasının birinci dereceden sorumlularıdır. Bu eylemimiz sadece onun kişiliğine değil bütün bir halkın soyulmasından sorumlu olan bütün ailesine karşıdır,” denildi.

Bildirilerden biri Brezilyalı işverenlerin öldürdüğü köylü önderlerinden Benjamín “Toto” Lezcano’nın anısına kaleme alındı.

Diğer bildiride ormanları kesen ve yakan tüm patronların, ağaç kesicilerin, motorcuların, traktör kullanıcıların, formenlerin işledikleri suçlarının bedelini ödeyecekleri uyarısı yapılıyor.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.