Nijerya: Öğrenciler Öğrenim Harcı Artışını Protesto Etti

lagos

Lagos Devlet Üniversitesi Öğrenci Birliği (LASUSU), üniversite yetkililerinin kayıt ücretini 20.000 Naira’dan 10.000 Naira’ya düşürmek için göreve çağırdı.

Öğrenci Birliği Başkanı Adeyemi Onikoro‎, “Kayıt ücretlerine yapılan bu zammın öğrencileri çok fazla etkileyeceğini, bu politikalardan geri adım atılmazsa öğrencilerdeki rahatsızlığın patlamaya dönüşeceğini” söyledi. Ardından “bu zammın, okul ücretlerin artırılması ve öğrencilerin sömürülmesi için yetkililer tarafından uygulanan stratejilerden biri olduğunu” söyledi.

Benzer bir politika Obafemi Awolowo Üniversitesi’nde uygulamaya konulunca üniversite altı ay boyunca öğrenci eylemlerinden dolayı kapalı kaldı. LASU’da bunların olmasını, akademik takvimin aksamasını istemiyoruz diyen ve bunun için yeni üniversite senatosunu göreve çağıran öğrenciler, “Öğrenim harçlarında yapılacak herhangi bir artış öğrenci muhalefeti ile karşılanacaktır,” dediler.

Onikoro “10.000 Naira kayıt ücretinden sonra birde 25.000 Naira öğrenim harcı ödendiğini bununda toplamda 35.000 Naira anlamına geldiğini,üniversite yönetimiyle sorunun müzakere edilmesi ve çözülmesi yönündeki bütün çağrılarının karşılıksız kaldığını” söyledi.

Kaynak: http://www.dailytrust.com.ng/news/news/lasu-students-union-protests-increment-in-acceptance-fee/119782.html

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.