Nijerya: Biafra Yerli Halkı(IPOB) Nijer Deltası İntikamcıları(NDA)’na Destek Veriyor

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“yenilenmesiyle  ilgilenmediğini,” söylediler. Açıklamada “Af ödemesi mekanizmasının özgürlük savaşçılarını suçlu pozisyonuna düşürdüğü ve asıl af sürecine alınması gerekenlerin; var olan doğal kaynakları halkın çıkarına değil kendi çıkarına kullanan…”

nijerya

Nijer Deltası İntikamcıları (NDA), yakın zamanda yaptığı bir açıklamada IPOB lideri Mazi Nnamdu Kanu’nun hiçbir tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde koşulsuz olarak serbest bırakılması gerektiğini söylemişti.

NDA’nın açıklamasından sonra Biafra Yerli Hareketi (IPOB) sözcüleri Emma Mmezu ve Dr. Chukwuemeka Iroanya imzalı olarak yaptıkları açıklamada NDA’nın Biafra Devletinin kurulması içinde mücadele etmesi sebebiyle tüm güçleriyle NDA’yı destekleyeceklerini belirterek, “NDA’nın ne kaynakların kullanımı nede af programı ödemesinin **Nijer Deltası Kurtuluş Güçleri (MEND) ile yapılan anlaşma sonucu militanlara geçimleri için bir aylık bağlanıyordu/** yenilenmesiyle  ilgilenmediğini,” söylediler.

Açıklamada “Af ödemesi mekanizmasının özgürlük savaşçılarını suçlu pozisyonuna düşürdüğü ve asıl af sürecine alınması gerekenlerin; var olan doğal kaynakları halkın çıkarına değil kendi çıkarına kullanan Nijerya’nın seçkinleri olduğu,” vurgulandı.

1967 yılında ilan edilen Biafra Cumhuriyeti’ni merkezi hükümet tanımayınca 1969 sonu çıkan savaş 1970 başlarında Biafra Cumhuriyeti’nin yenilgisi ile sonuçlanmış ve bölge Nijerya’ya bağlı kalmıştır. Biafra Halkının mücadelesi bugün Biafra Devletini Kurma Hareketi (MOSSAB) ve Biafra Yerli Halkı (IPOB) örgütlenmeleri ile devam etmektedir.

Kaynak: Bu haber http://www.vanguardngr.com/2016/06/ipob-lauds-activities-niger-delta-avengers/ sitesinden yararlanılarak düzenlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.