Nijer Deltası: RNDA Petrol Tesislerine Saldırıları Neden Askıya Aldı?

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Nijer Deltası bölgesindeki petrol ve gaz tesislerine yönelik saldırıların geçici olarak durdurulduğunu açıkladı. “Büyük General” olarak bilinen, RNDA genel başkanı Johnmark Ezonbi, yaptığı açıklamada, Federal Hükümet’in eski militan grupların silah bıraktı…”

Dokuz militan grubun koalisyonuyla oluşturulan Yenilenmiş Nijer Deltası İntikamcıları (RNDA) **Nijer Deltası İntikamcıları arasında ortaya çıkan tartışmalarda, bir grubun devletle ilişkili içinde çalıştığını öne süren gruplar yeni bir oluşuma yöneldi./** Nijer Deltası bölgesindeki petrol ve gaz tesislerine yönelik saldırıların geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.

“Büyük General” olarak bilinen, RNDA genel başkanı Johnmark Ezonbi, yaptığı açıklamada, Federal Hükümet’in eski militan grupların silah bıraktıktan sonra oluşturduğu Pan Nijer Delta Forumu (PANDEF) ile görüşmelere devam etmesi durumunda Nijer Deltası’ndaki yeni petrol yerleşimlerine ve tesislerine yönelik iki hafta süreyle askıya alınan saldırıların yeniden başlayacağını söyledi.

Ezonbi, aldıkları kararda, Nijer Deltası halkının petrol tesislerine yönelik yeni saldırılara devam edilmemesi ve bölgenin kötü bir şekilde etkilenmemesi yönündeki savların etkili olduğunu belirtti.

“Ayrıca, Akure’de Başkan Yardımcısı Prof. Yemi Osinbajo tarafından belirtildiği üzere, bazı siyasi nedenlerle ertelenen ve Federal Hükümet’in sözünü verdiği 2 milyar Nijerya Nairası’nın, Nijerya Denizcilik Üniversitesi’ne verilmesi gerekiyor. Söz konusu paranın verilmesi için somut bir adım atılmazsa, o zaman ona uygun davranacağız.”

Kaynak: http://dailypost.ng/2017/09/19/niger-delta-suspended-attacks-oil-facilities-militants/  sitesinden kısaltılmıştır.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.