Nafha Hapishanesindeki Baskılara Karşı Üç Bin Filistinli Tutsak Bir Günlük Açlık Grevi Eylemi Gerçekleştirdi

13 Nisan Çarşamba günü işgal güçlerinin Nafha hapishanesindeki Fillistinli tutsakların hücrelerine baskın düzenlemesinin ardından Ketziot, Ramon, Nafha ve Eshel hapishanelerindeki 3 bin Filistinli tutsak 17 Nisan’da bir günlük açlık grevi eylemi gerçekleştirdi.

19 Nisan Salı günü Nafha hapishanesindeki tutsaklar, farklı fraksiyonlardan Filistinli mahpusların temsilcileri ile İsrail hapishane yetkilileri arasında bir görüşme gerçekleştiği ve tutsakların talepleri karşılanmadığı takdirde direnişi yükseltme konusunda kararlı oldukları yönünde bir açıklama yaptılar. Mahkumların talepleri arasında tutsaklara uygulanan yaptırımlara son verilmesi, Nafha hapishanesi koğuşlarında hasta tutsakları da etkileyecek şekilde biber gazı kullanan gardiyanlardan hesap sorulması ve yerleri değiştirilen mahkumların koğuşlarına iade edilmesi yer alıyor.

Yapılan açıklamada açlık grevine giren mahkumları cezalandırmak için Ofer, Eshel, Ketziot ve Ramon hapishanesindeki tutsakların bir aydan uzun süre aile ziyaretlerinin engellendiği, kantin ve kütüphane alanlarına erişimlerinin kısıtlandığı da ifade edildi.

Kaynak: http://samidoun.net/2016/04/3000-palestinian-prisoners-conduct-one-day-hunger-strike-in-support-of-nafha-prisoners-continue-struggle/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.