Myanmar’da Rohingya (Arakan) Soykırımında: Hindutva Damgası

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“” sağ görüşlü Hint Hindu grubu Rashtriya Swayam Sevak ile “yüksek düzeyde” görüşerek Güney Asya’da “Hindu-Budist barış bölgesi” dediği bölgeyi kurdu. Bu da bölgede Müslüman-Hıristiyanların serbest bölgesi anlamına geliyordu. Yazı, aşağı…”

Şu anda, II.Dünya Savaşı’ndan sonraki en büyük soykırımlardan birisi Hindistan’ın komşusunda sürüyor. Myanmar’daki (Burma), Rakhine Eyaleti’ndeki, Rohingya kabilesine (çoğunlukla Müslümanlar, az sayıda Hindular ve Budistler) ait kişilerin arındırılması son yirmi yıldır devam ediyor. Rohingyalıları arındırma projesi yüzünden, ülkenin askeri yöneticilerine karşı savaşmak için Nobel Ödülü alan Aung San Suu Kyi’nin yönetimi altındaki, Myanmar ordusu ve Faşist Budist örgütlerin neferleri tarafından bu ödül tam anlamıyla buharlaştı. İronik olarak, bu Nobel ödüllü kişi şimdi ülkenin ordu ve faşist Budist kadrolarıyla işbirliği yaparak Rohingya soykırımını yönetiyor.

Birmanya Devleti’nin Ordusu ve Faşist Budist örgütlerinin sponsorluğundaki, öfkeli katil / tecavüzcü / sakat / yakıcı çeteler, içinde BM’ninde olduğu dünya forumlarından şiddetli karşı çıkış da dahil olmak üzere dünya çapında tepki uyandırdı. Bununla birlikte, Rohingya’nın arındırılması konusundaki endişelerini dile getirmek yerine son zamanlarda Myanmar’ı ziyaret eden Hindistan Başbakanı Modi, Katil Devletle dayanışma içinde olduğunu belirtti. Modi ve Myanmar Devlet Başkanı Danışmanı, fiili lider olan Aung San Suu Kyi yayımladıkları ortak bir bildiride “Hindistan ve Myanmar’ın uzun kara ve deniz sınırları boyunca güvenlik ve istikrarı korumak önemlidir… Hindistan, şiddet konusunda Myanmar’ın yanında duruyor. Masum hayatların kaybına neden olan Rakhine Eyaletidir,” açıklaması yaptılar. Bu ifadeyle, Rohingyalıların etnik temizliği konusunda sessiz kaldıklarını ve Rohingya’nın bir bölümünde meydana gelen kendini savunma hususundaki “terörist” faaliyetler üzerine ciddi kaygılarını dile getirdiler. RSS / BJP Hindistan Hükümeti, daha şok edici bir gelişmeyle, güvenlik tehdidi halinde saldırıya maruz kaldıklarında Hindistan’a kaçan 40.000 civarında Rohingyalının sınır dışı edilmesine yönelik talimatlar yayımladı.

Hintli yöneticilerin Rohingya’ya yönelik yanlış tavrı ne kaza eseridir ne de aniden gelişmiştir.  Bazı ciddi güvenlik tehditlerinin yakın geçmişte ortaya çıkmış olması olası gibi görünmüyor. Bu temizliğin, Myanmar’daki faşist Budist örgütlerin ve Hindistan’daki Hindutva faşist örgütlerinin siyasi üstünlüğünden esinlenip esinlenmediğini araştırmamız gerekiyor. İslamcı terörizme takmış olan dünya Hindistan ve komşusu Rashtriya Swayamsevak Sangh ile bölgedeki azınlıklara karşı Myanmar ve Sri Lanka’nın aşırı milliyetçi Budist grupları arasında hızlı bir şekilde yeni bir terör ağının gelişmekte olduğunun farkına varmaktan rahatsız olmamıştır. Ürkütücü ve odaklanmış bir açıklamada, Uluslararası New York Times (16 Ekim 2014) “MÜSLÜMANLARA KARŞI ÖLDÜRÜCÜ İTTİFAKLAR” başlıklı bir yazıda bölgedeki faşist Budist grupların ne kadar faşist olduğunu ortaya koydu; Sri Lankalı Budist grup Bodu Bala Sena, Myanmar’ın Wirathu Grup 969’u **Ashin Wirathu tarafından yönetilen, Müslümanlara karşı nefretini ifade eden ve Müslüman işyerlerini boykot etmeyi amaçlayan bir hareketin ruhani lideri olan Myanmar’dan gelen bir rahip/** ” sağ görüşlü Hint Hindu grubu Rashtriya Swayam Sevak ile “yüksek düzeyde” görüşerek Güney Asya’da “Hindu-Budist barış bölgesi” dediği bölgeyi kurdu. Bu da bölgede Müslüman-Hıristiyanların serbest bölgesi anlamına geliyordu. Yazı, aşağıdaki endişe verici sözlerle sonuçlandı:

Sri Lanka’daki Bay Rajapaksa’nın hükümeti, Myanmar’ın Başkanı Thein Sein **her ikisi de 2014’te kendi ülkelerinde başa geçti/** ve Hindistan’daki Başbakan Narendra Modi ya da siyasi müttefikleri, bu İslamofobik gruplara hoşgörüyle yaklaşarak, bölgede sarsıcı etkideki dini mezhepsel şiddete neden oluyorlar. Bu deli ittifakı daha ileri gitmeden önce kınamaları gerekmektedir.”

Bu ağ, İslami / Müslüman tehdidi ön plana çıkarmakla birlikte, Hıristiyanlara ve diğer etnik azınlıklara da tehlike oluşturuyor ve onları kontrol etmek istiyor. Bu bölgenin çok dinli bir alan olduğunu kabul etmediler. Ashin Wirathu, Müslümanlardan ve diğer azınlıklardan kurtulmaya kararlıdır. Yüzlerce Müslümanı öldürdüler, Müslüman kadınlara tecavüz ettiler, yüzlerce camiyi yaktılar ve çok sayıda Müslüman mülk ve işletmelerini yok ettiler.

Halkın tüketimi için RSS, Gnanasara’nın sağ kanat Hint Hindu grubu Rashtriya ile “yüksek düzeyde” görüşmeler yaptıklarını iddia etmedi. Rashtriya Swayam Sevak sözcüsü Ram Madhav derhal böyle tartışmaların olduğunu reddetti. Ancak, Hindistan’ı yöneten oligarşinin üst düzey bir RSS / BJP ideoloğu olan NYT Madhav, “Facebook ve Twitter hesaplarında Myanmar’da bulunan Bodu Bala Sena ve Bay Wirathu’nun 969 grubuna sempatik bir yorum yazdı”. Güney Asya’da “Hindu-Budist barış bölgesi” planını övüyordu, bu da azınlıklardan, özellikle Müslümanlardan uzak bir alan anlamına geliyor. **28 Mart 2013’te Facebook’ta/** yayımladığı bildiride:

 “Sri Lanka’daki Müslüman nüfus hızla büyüyor … Ülkenin her yerinde filizlenen madralar var. Kabaca bir tahminle, her 50 hanede bir caminin bulunduğu 1,2 milyon Müslüman nüfustan bahsediliyor. Kolombo içinde ve pek çok yerde yeni bir cami yapılıyor. Artan sayıda burka giyen kadın ve kafasında sarık olan erkekler şu an Sri Lanka şehirleri ve kasabalarının sokaklarında yer alıyor. “

Ram Madhav, Sri Lanka’daki Müslümanların helal ürünler üzerinde ısrarcı olduklarını da belirtti. Bodu Bala Sena’ya onay vererek, “Esasen Bodu Bala Sena, ülkenin Budist kültürünü dış dinlerden korumak için konuşuyor” dedi. Bu, aynı zamanda insanları dönüştürmeye çalışan Hıristiyan misyonerler anlamına geliyor “dedi.

“Bodu Bala Sena, Hinduların ve ülkenin Budistlerinin bu konularda birlikte çalışması gerektiğini savunmuştur,” demesinin mutluluk verici olduğunu belirtti ve “Şu ana kadar, BBS tarafından canlandırılan konular aktif ve sempatik olmaya layık görüldü. Bodu Bala Sena, Sri Lanka’daki Budist nüfusun ilgisini çekebiliyor. “Sri Lanka’nın bu tür Budist faşist örgütlerle bağlantılı olarak Sri Lanka Devleti yüzbinlerce Hindu Tamilleri öldürdüğü, tecavüz ettiği ve sakatladığı gerçeğini göz ardı etmek için “dünyanın en büyük Hindu örgütünün lideri” olan Ram Madhav’ın vahşi bir yanı vardı alanda. Tweet’lerin birinde şunları yazdı: “BODU BALA SENA – SRI LANKA’DAKİ YENİ BUDİST HAREKETİ Bodu Bala Sena (BBS) – bir Budist organizasyonun bir çok dileği.”

RSS’nin tarihsel olarak, Myanmar’da iktidardaki askeri diktatörlere yakın olduğu ve bu kişilerin Ashin Wirathu gibi karakterleri ülkedeki azınlıklara duyulan nefreti teşvik ettiği kaydedildi. RSS’nin Aung San Suu Kyi ile iktidarı paylaşan askeri cuntaya ne kadar yakın olduğu, 28.03.2000 tarihli RSS organizatörünün çıkardığı şu raporla biliniyor:

“Sanatan Dharma Swayamsevak Sangh’ın **SDSS-Burma’daki RSS’nin kopyası/** 50. yıldönümü kısa bir süre önce Yagnon’daki Mayoma Kyaung Caddesi’ndeki Ulusal Tiyatro’da yapıldı. Toplantıya Devlet Barış Gücü Sekreteri-2. Devlet Bakanı Tin Oo katıldı. Programa bakanlar ve üst düzey askeri görevliler katıldı. Ticaret Bakanı Brig. General Pyi Sone; Sosyal Refah, Yardım ve İskan Bakanı Büyükelçi Sein Htwa; Sağlık Bakanı Büyükelçi Ket Sein bu işe katılan önde gelen kişiler arasındaydı… Sekreter-2, görevdeki konuşmasını yaptı.”

Bu rapor iki fotoğrafla çıktı. Bir fotoğrafta, askeri cuntanın ikinci komutanı olan Rahibe General Tin Oo da dahil olmak üzere beş askeri General, ortada haki şort giyen SDSS lideri sahnede durdular. Diğer fotoğrafta, Burma’daki askeri cuntanın önemli kişileri, konferans salonunun ön sıralarında oturuyordu.

New York Times tarafından açığa vurulan bu terörist ağ, Norveç’teki neo-Nazi katliamcısı, Hintli Hindu Milliyetçilerini yücelten Breivik tarafından açıklandığı gibi başka katmanlara da sahip olabilir. Dünya çapında demokratik rejimleri yıkmak için küresel bir mücadelede kilit müttefik olan “Hindu Milliyetçi” hareket ilan edildiğinde Pandora’nın kutusu açıldı. Norveç’te çok sayıda insanın katledilmesinden hemen önce 1.518 sayfalık bir “manifesto” yayımladı ve bunlardan 102 sayfası Hindistan’ın Hindutva hareketinin övülmesi ile ilgiliydi. “Sanatana Dharma hareketi ve genel olarak Hintli milliyetçilerine” destek verdi. Bu manifesto, neo-Nazi hareketleri ile Hindistan’ın “Hindu Milliyetçi” örgütleri arasında bir işbirliği planını da ortaya koydu. Bu neo-Nazi belgesi, bu iki kişinin “birbirimizden öğrenmesi ve mümkün olduğunca işbirliği yapması” gerekliliğini vurguladı”, “Hedeflerimiz az ya da çok özdeş” gibi. Bu manifesto, RSS ve BJP, ABVP ve VHP gibi kuruluşların politikasının kaynağının Hindutva olduğunu özellikle belirtti.

En önemlisi, manifesto, “bütün Batı Avrupa’daki çok kültürlü hükümetleri devirmek” için daha büyük bir kampanya kapsamında, “Hindistan iç savaşında milliyetçilerin, tüm Müslümanların Hindistan’dan sürülmesi” için askeri destek vaadinde bulundu.

Bu açıklamaların, Müslüman / Hıristiyan / Sih kişi veya kuruluşlarına atıfta bulunduklarını düşünürsek, Hint istihbarat teşkilatı bu alanlarla ilgili uluslararası bağlantılar araması gerekirdi. Ne yazık ki, RSS’nin gelişmekte olan bir terör bağlantısı ve uluslararası ilişkileri hakkındaki bu şaşırtıcı açıklamalar Hint Devleti için hiçbir şekilde  endişe kaynağı değildir. Bu sessizlik, komploculara bölge içinde karışıklık yaratmaya meşruiyet kazandırmaktadır.

Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı, Myanmar’daki Rohingya soykırımı üzerindeki dinci-faşist ve kültürel örgütlerin haince rolünü ortaya çıkarmak için derhal bir ekip oluşturmalıdır. Bu soykırımda bu tür örgütlerin rolüne bakmaktan başka, bu BM organı, bu arındırma işleminin, bu bölgedeki petrol kaynaklarını ele geçirmeyi kolaylaştırmak isteyen Çinli ve Hintli şirket devleri tarafından gasp edilmeye çalışılıp çalışılmadığını da bulması gerekir.

Kaynak: http://www.countercurrents.org/2017/09/18/genocide-of-rohingyas-in-myanmar-the-hindutva-imprints/
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.