Meksika’da Metal İşçileri Grevi

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“İşçiler Madenciler Anıtına yürüdükten sonra tesise geri dönerek işten çıkarmaları ve sözleşme ihlallerini protesto etmek üzere grev zinciri oluşturdular. ArcelorMittal yönetimi ise üretimdeki engellemenin tedarik zincirinde sapmalara ve büyük zarara sebep olacağını iddia ed…”

Batı Meksika’da faaliyet gösteren ArcelorMittal tesisindeki 3.000’den fazla çelik işçisi 4 Mart Cuma günü greve gitti.**http://www.reuters.com/article/us-arcelor-mexico-idUSKCN0W706U/**

İşçiler Madenciler Anıtına yürüdükten sonra tesise geri dönerek işten çıkarmaları ve sözleşme ihlallerini protesto etmek üzere grev zinciri oluşturdular. ArcelorMittal yönetimi ise üretimdeki engellemenin tedarik zincirinde sapmalara ve büyük zarara sebep olacağını iddia ederek grevi yasa dışı ilan etti.
Tesisin kok kömürü biriminde geçen sene 300 işçi işten çıkarılmıştı. İşçiler işten çıkarılan işçilerin geri alınmasını ve 2014’te işsiz kalan binin üzerinde metal işçisinin istihdam edilebilmesi için fabrikadaki çelik sac biriminin yeniden açılmasını talep ediyorlar.
ArcelorMittal yönetimi sendika ve hükümet temsilcilerinin dahil olacağı görüşmelerin başlatılmasını istedi. Grevdeki işçiler Ulusal Maden, Metal ve Çelik İşçileri Sendikasına (SNTMMSRM) bağlı.
İşçilerin tesis içindeki bir bölümü işgal ettiği rapor edildi. Meksika’daki sınıf mücadelesi tarihi sert çatışmalarla dolu. 2006 yılında AM firmasının Villacero Grubunun yarısını satın almasını takiben ‘Kara Perşembe’ olarak nitelenen polis saldırısı gerçekleşmişti. 20 Nisan’da 800 federal polis 3 haftadır fabrikayı işgal etmiş olan 500 işçiyi dışarı çıkarmak için baskın yapmış, iki işçiyi öldürmüş, 41 işçiyi ise yaralamıştı.

Haber: İsyandan.Org

Hiç Yorum Yapılmamış

  1. Pingback: Meksika'da metal işçileri grevde - Jiyan

  2. Pingback: Meksika’da metal işçileri grevde

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.