Meksika: Yeni Öz-savunma Örgütü IRIS Kuruldu

meksika

Michoacan Eyaletinde politikacıların organize şuç şebekeleri ile ilişkilerine, rüşvet ve çürümeye karşı yeni bir öz-savunma örgütü olan Toplumsal ve Kurumsal Kurtuluş İsyanı (IRIS) kuruldu. Örgüt kuruluşunu 2016 yılı Şubat ayında sosyal medya üzerinden yayımlanan videolarla kamuoyuna ilan etti.

IRIS sözcüsü Jose Maria “Ortaya çıkış koşullarımız rüşvetçi politikacılardır. Onları öldürmeyeceğiz, biz terörist değiliz, biz katil değiliz. Biz onları teşhir edeceğiz. Örgütümüz silahları sadece öz savunma için kullanacak” dedi.

IRIS, eski Michoacan Valisi Silvano Auelos ve eski  emniyet müdürü Alfredo Castillo’yu uyuşturucu kaçakçıları ile işbirliği yapmakla suçluyor.

Güney Meksika’da devlet görevlileri ve politikacıların uyuşturucu kartelleri ile olan ilişkileri, 43 öğrencinin polis tarafından gözaltına alınıp, uyuşturucu çetelerine teslim edilip, kaybedilmesinden sonra iyice ayyuka çıktı. Bölgede yaşayan insanlar 1995’lerde kurulmaya başlayan öz savunma örgütlerini referans alarak, her yerde öz savunma örgütlenmeleri kurarak, kendilerini savunmaya başladılar.

IRIS bu silahlanma sürecinin yeni bir halkası olarak ortaya çıktı.

Haber: isyandan.org

Hiç Yorum Yapılmamış

  1. Pingback: Meksika’da özsavunma örgütü IRIS kuruldu

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.