Meksika: San Quintinli İşçilere Polis Saldırısı

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Önceden San Quintinli işçilerle hükümet arasında düzenlenen müzakerelere katılacağını bildirmiş olan İçişleri Müsteşarı Luis Miranda Nava’nın, müzakerelerin yapılacağı bölgeye ulaşımı olmadığını iddia ederek gelişini iptal etmesinden birkaç saat sonra şiddet…”

San Quintinli işçiler, Aşağı Kaliforniya (Baja California) eyalet polisinin 9 Mayıs Cumartesi sabahı gerçekleştirdiği şiddetli baskıyı kınadı.

Yerel basın, San Quintin Vadisi’nde yaşayan gündelik işçilerin evlerine izinsiz girerek kadın erkek ve çocuklara şiddet uygulayan 20 devriye ve bunların yanında bir de zırhlı araç olduğunu yazdı. Bildirildiğine göre 70 yaralı var, bunların bir kısmının durumu ise ağır.

San Quintin’deki işçilerin büyük çoğunluğu yerli topluluklardan oluşuyor ve maaş zammı ve daha iyi çalışma koşulları için aylardır eylem yapıyorlardı. La Jornada’nın haberine göre sabah saatlerinde eyalet polisi Nuevo San Juan Copala’ya baskın düzenleyerek tarım işçilerine saldırdı. İşçilerin işe gitmek için hazırlandığı sabah saat 5 sularında, bölgede herhangi bir toplanma veya gösteri olmamasına rağmen polis işçilerin evlerine girdi. İşçiler, talepleri doğrultusunda İçişleri Bakanlığı’ndan herhangi bir yanıt alamadıkları için direniş hazırlığı yapmaktaydı.

“Eyalet polisi çocuğun evine girerek çocuğu plastik mermiyle vurdu”

San Quintin’deki işçi hareketinin sözcüsü Fidel Gabriel Sanchez, İçişleri Bakanlığı’ndan haber alamayan hoşnutsuz işçilerin başlatacağı direnişi engellemek için tarım işletmelerinin eyalet polisine başvurduğunu vurguluyor. Yaptığı bir açıklamada Sanchez, polis memurlarının işçilerin üzerine ateş açtığını ve kimlikleri henüz belirlenemeyen iki işçinin öldüğünü, en az beş de gözaltının olduğunu söyledi. İşçilerden biri polisi telefon kamerasıyla çektiği için yere düşürülerek dövüldü ve telefonuna el konuldu. Telefonuna el konulan işçi, çekmiş olduğu video’da çatışmayı polisin başlattığını kanıtlayan görüntüler olduğunu söyledi.**Telefonuna el konan işçi durumu kameraya anlatıyor (İspanyolca) https://www.facebook.com/luisalberto.garciaavendano.5/videos/415881158591633/ /** Önceden San Quintinli işçilerle hükümet arasında düzenlenen müzakerelere katılacağını bildirmiş olan İçişleri Müsteşarı Luis Miranda Nava’nın, müzakerelerin yapılacağı bölgeye ulaşımı olmadığını iddia ederek gelişini iptal etmesinden birkaç saat sonra şiddetli olaylar patlak verdi.  

“Eyalet polisi tarafından saldırıya uğrayan Estaban Santiago Martínez; San Quentin”

“İşçiler yarımadayı boydan boya katededen (California Yarımadası) otoyolu kapattı”

 

“San Quintin’deki Vicente Guerrero Polis Karakolu”

 

“SanQuintin’de 2,000’den fazla insan gösteri yapıyor, 6 yaralı olduğu bildirildi”

Gelişmeler için Twitter’dan #SanQuintín‘i takip edebilirsiniz.

Kaynak: http://revolution-news.com/mexico-san-quintin-workers-attacked-by-state-police

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.