Meksika: Küçük Şeker Kamışı Üreticileri ve İşçileri Öz Savunma Örgütü Kurdu

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“kuruluyor. 40’a yakın silahlı örgütlenmenin olduğu Meksika’da hayatta kalmak için halka silahlanmaktan başka bir yol kalmadı. Haber: isyandan .org”

Meksika’nın Villa de las Rosas, Venustiano Carranza, Socoltenango ve Tzimol bölgesinde yaşayan şeker kamışı üreticisi köylüler topraklarını savunmak için öz-savunma grubu oluşturdular.

Ulusal Köylü Konfederasyonu ve Halk Örgütleri Ulusal Konfederasyonuna üye şeker kamışı üretimi yapan küçük aile çiftçileri ile komünal çiftliklerde çalışan köylüler, örgütlenmelerinin silahlı kanadı olarak “Venustiano Carranza Şeker Kamışı Bölgesi Küçük Çiftçiler Ve Komünal Çiftlik Çalışanları Yeni Özsavunma Cephesi” adlı  öz savunma örgütünü kurdular.

Meksika’da devletin ve uyuşturucu kartellerinin artan saldırıları karşısında her yerde öz savunma örgütleri**https://isyandan.org/diger/meksika-devlete-ve-cetelere-halk-direnisi-derleme//**kuruluyor. 40’a yakın silahlı örgütlenmenin olduğu Meksika’da hayatta kalmak için halka silahlanmaktan başka bir yol kalmadı.

Haber: isyandan .org
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.