Meksika: Kayıp Öğrencilerin Arayışına Öncülük Eden Eylemci Öldürüldü

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Guerrero’da kayıtlara göre, 2014’te 1514 cinayet ve 2015’in ilk yarısında da 943 cinayet yaşandı. Bu eyalet her 100,000 kişi başına 42.7 gibi bir cinayet oranına sahip. Çeşitli hükümet dışı örgütler, Acapulco’nun dünyanın en tehlikeli üçüncü şehri olduğunu söylü…”

Miguel Angel Jimenez, 43 Ayotzinapa öğrencileri de dahil 300 kaybedilmiş kişinin arayışını yürüten ekibin başındaydı.

Haftasonu boyunca Meksika’nın vahşi kenti Guerrero’da 15 cinayet kaydedildi. Bu cinayetler arasında 42 Ayotzinapa öğrencisi de dahil olmak üzere en az 257 zorla kaçırılmış kişinin arayışını sürdüren bir eylemci de vardı.

Guerrero polisi, cinayetlerin büyük bir kısmının uluslararası düzeyde ünlü turistik şehir Acapulco’da gerçekleştiğini bildirdi.

Zorla kaçırılmış kişilerin arayışını sürdüren bir ekibin başı ve bir halk özsavunma gücünün lideri olan direnişçi Miguel Angel Jimenez, vücudunda çeşitli kurşun yaraları ile ölü olarak bulundu. Bedeni, Acapulco’nun dış mahallelerinde, Xaltianguis’e yakın bir yerde taksisinin içinde bulundu.

Jimenez, Eylül 2014’te Ayotzinapa öğretmen okulundaki öğrencilere belediye zabıtalarının saldırdığı ve 43 öğrencinin kaçırılarak ardından uyuşturucu çetelerine teslim edildiği düşünülen Iguala kentinde en az 300 kayıp kişiyi arayan ekibin başındaydı. Bugüne dek, yalnızca bir öğrenciden geriye kalanlardan kimlik tespiti yapılabildi.

Bu ayın başında gazeteciler Ruben Espinosa, Nadia Vera ve Meksiko’daki dairelerinde bulunan üç diğer gazetecinin öldürülmesinin ardından eylemcilerin ve gazetecilerin güvenlikleri sorgulanıyor.

Meksika’da araştırmacı dergi Proceso’da çalışan bir foto muhabir, hükümetin kendisini tehdit ettiğini söyleyerek yakın zamanda güneybatı eyaleti Veracruz’dan kaçtı. Veracruz, Chiuahua ile birlikte Meksika’da bir gazeteci için en tehlikeli iki eyelet ve ABD sınırında bulunuyor.

Ülkede şu anda toplamda 20,000’den fazla kişi kayıp.**http://www.huffingtonpost.com/2014/10/30/mexico-missing-students_n_6069706.html/**

Guerrero’da kayıtlara göre, 2014’te 1514 cinayet ve 2015’in ilk yarısında da 943 cinayet yaşandı. Bu eyalet her 100,000 kişi başına 42.7 gibi bir cinayet oranına sahip.

Çeşitli hükümet dışı örgütler, Acapulco’nun dünyanın en tehlikeli üçüncü şehri olduğunu söylüyorlar.

Kaynak: http://www.telesurtv.net/english/news/Activist-14-Others-Killed-in-Guerrero-Mexico-over-the-Weekend-20150810-0003.html
Etiketler:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.